Διαθέσιμοι οι Nokia Here Maps για όλα τα Android smartphones

nokia-here-maps

Η περίοδος διάθεσης της εφαρμογής Nokia Here Maps μόνο από συσκευές Galaxy της Samsung όπως φαίνεται έληξε, και έτσι Nokia από σήμερα διαθέτει τα Nokia Here Maps για όλα τα android smartphones.

Εντύπωση προκαλεί ο όχι τόσο απλός τρόπος που επέλεξε η Nokia να διαθέσει την εφαρμογή στους χρήστες αφού αυτό γίνεται μέσω ενός URL το οποίο θα πρέπει να επισκεφθεί κάθε χρήστης και να κατεβάσει την εφαρμογή. Στη συνέχεια και αφού ρυθμίσει τη συσκευή του να δέχεται ανεπίσημες εφαρμογές, θα πρέπει να γίνει εγκατάσταση του προγράμματος έτσι ώστε να εμφανιστεί μαζί με όλες τις εφαρμογές.

Η κατάσταση αυτή φαίνεται ότι θα συνεχιστεί τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον, με τη Nokia να επιλέγει τη συγκεκριμένη λύση αφού κύρια επιδίωξη της είναι η σύναψη συμφωνιών με άλλους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων όπως στην περίπτωση της Samsung.

Στις ενδιαφέρουσες δυνατότητες του Nokia Here Maps περιλαμβάνεται η πλοήγηση χωρίς την ανάγκη σύνδεσης στο Internet, καθώς και με φωνητικές οδηγίες turn-by-turn. Συνολικά ο ενδιαφερόμενος μπορεί να κατεβάσει δωρεάν χάρτες περίπου για 100 χώρες ενώ η εφαρμογή περιλαμβάνει πληροφορίες για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, την κίνηση στους δρόμους αλλά και τη δυνατότητα διαμοιρασμού της θέσης σας.

Κατεβάστε τα Nokia Here Maps για Android από εδώ.

via