5+1 εφαρμογές που η Google δεν επιτρέπει στο Play Store

Google-Play-Store-Logo

Η Google μπορεί να έχει πάνω από ένα εκατομμύριο εφαρμογές στο Play Store, αλλά είναι πιθανό να μην σας καλύψει. Η Google έχει κάποιους αυστηρούς κανονισμούς για τις Android εφαρμογές που βρίσκονται στο μαγαζί εφαρμογών της και αν τους παραβιάζουν απλά τις αφαιρεί.

Για παράδειγμα, δεν θα βρείτε εφαρμογές για κατέβασμα βίντεο ή μουσικής από το YouTube, όπως επίσης, δεν θα βρείτε και ad blockers για αποκλεισμό διαφημίσεων.

Το άρθρο αυτό όμως δεν αποσκοπεί στο αν αυτό είναι σωστό ή όχι, αλλά στο τι υπάρχει πέρα από το φράχτη του Google Play.Οι κανονισμοί του Play Store πάντως, δεν μπορούν να θεωρηθούν ακριβώς μειονέκτημα, καθώς υπάρχει ένα βασικό πλεονέκτημα. Το Android είναι δωρεάν, ανοιχτού κώδικα και το Google Play δεν είναι η μόνη πηγή εφαρμογών. Σίγουρα οι περισσότεροι από εσάς έχετε ακούσει για το Amazon AppStore. Δεν είναι όμως το μόνο, καθώς υπάρχουν ένα σωρό άλλα καταστήματα εφαρμογών όπως το SlideMe και το Apptoid που απλά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Αν ξέρετε τι ψάχνετε, μπορείτε να βρείτε εξαιρετικές εφαρμογές για το Android κινητό σας, που δεν είναι διαθέσιμες στο Google Play. Παρακάτω θα βρείτε συγκεντρωμένες μερικές από τις πιο αξιόλογες εφαρμογές που έμειναν έξω από το Google Play. Για πάμε να δούμε…

MIUI Music

Τιμή: Δωρεάν
Κατηγορία: Music player / streamer
Κατεβάστε το APK από το: MIUI.com

Το MIUI Music είναι το music player που χρησιμοποιούν οι συσκευές της Xiaomi. Μπορεί οι συσκευές αυτές να μην είναι τόσο γνωστές έξω από την Ασία, η εφαρμογή αυτή όμως επιτρέπει να κατεβάσετε μουσική εντελώς δωρεάν στο κινητό σας. Χρησιμοποιώντας το MIUI Music είναι σαν να έχετε το Spotify Premium αλλά χωρίς να χρειάζεται να πληρώσετε.

miui-music

Amazon AppStore

Τιμή: Δωρεάν
Κατηγορία: Μαγαζί εφαρμογών
Κατεβάστε το APK από το: Amazon

Το Amazon Appstore είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Google Play! Το Amazon έχει πάρει στα σοβαρά το Android, τόσο σοβαρά που το AppStore της ξεκίνησε στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά κινητής στον κόσμο, νωρίτερα από το Google Play! Καθημερινά διαθέτει από μια εφαρμογή δωρεάν και πολύ συχνά ολόκληρες συλλογές, έτσι υπάρχουν πολλά που κάνουν το Amazon Appstore να αγαπηθεί από τον κόσμο.

amazon-appstore

TubeMate

Τιμή: Δωρεάν

Κατηγορία: Youtube Downloader
Κατεβάστε το APK από το: TubeMate.net

Μια φορά κι έναν καιρό, το TubeMate ήταν διαθέσιμο κατά το τότε Android Market (πλέον Google Play), αλλά η Google έγινε αυστηρή στους κανονισμούς της και αφαίρεσε την εφαρμογή λόγο του ότι μπορούσε να κατεβάσει βίντεο κατ ‘ευθείαν από το YouTube. Αυτό δεν σημαίνει ότι το TubeMate πέθανε. Μπορείτε ακόμη να το κατεβάσετε για να έχετε τα αγαπημένα σας βιντεάκια από το YouTube στο κινητό σας.

TubeMate

Grooveshark

Τιμή: Δωρεάν

Κατηγορία: Μουσική
Κατεβάστε το APK από το: Grooveshark

Το Grooveshark είναι μια από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες streaming μουσικής, αλλά για κάποιο λόγο δεν είναι στο Google Play. Μπορείτε να το κατεβάσετε όμως με ασφάλεια από την επίσημη ιστοσελίδα του και να απολαύσετε την αγαπημένη σας μουσική.

Grooveshark

AdAway

Τιμή: Δωρεάν

Κατηγορία: Ad Blocker
Κατεβάστε το APK από το: F-Droid 

Τα περισσότερα έσοδα της Google προέρχονται από τις διαφημίσεις. Έτσι η Google αποφάσισε να μην επιτρέψει εφαρμογές που τις εμποδίζουν στο Android. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος να απαλλαγείτε από αυτές. Το AdAway είναι μία από τις καλύτερες εφαρμογές αποκλεισμού διαφημίσεων.

AdAway

Popcorn Time

Τιμή: Δωρεάν

Κατηγορία: Ταινίες/Σειρές
Κατεβάστε το APK από το: Popcorn-time.to

Το Popcorn Time μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε ως το δωρεάν Netflix. Είναι μια ανοιχτού κώδικα εφαρμογή, που παρέχει μια τεράστια συλλογή ταινιών και τηλεοπτικών σειρών σε υψηλή ανάλυση στην οθόνη του κινητού ή ακόμη και του υπολογιστή σας.

popcorntime

2 Comments

  1. Γιάννης December 14, 2014
  2. Θανάσης Στεργίου December 16, 2014

Προσθέστε ένα σχόλιο