Μάθε τα πάντα για τη σωστή αναβάθμιση του laptop σου

Αν έχετε κάποιο laptop και για κάποιο λόγο παρουσιάζει προβλήματα και έχετε αρχίσει να σκέφτεστε τι μπορεί να φταίει ή μήπως είναι η ώρα να αγοράσετε κάποιο άλλο, μην απελπίζεστε και μην μαζεύετε χρήματα για μια καινούρια αγορά.

Αναβάθμιση/Επισκευή laptop

Η αναβάθμιση laptop είναι ομολογουμένως μια συμφέρουσα διαδικασία. Κατ’ αρχήν να πούμε ότι, όσο κι αν αυτό δε φαίνεται, ένα laptop έχει κάποια υποσυστήματα που μπορούν να αντικατασταθούν με πιο νέα, καλύτερα και σαφώς ταχύτερα και ισχυρότερα που θα απογειώσουν τις επιδώσεις του. Αυτά είναι:

  1. Αναβάθμιση/αλλαγή μνήμης RAM. Μια από τις πιο απλές αναβαθμίσεις που όμως αλλάζουν αμέσως τη συμπεριφορά και τη λειτουργικότητα του laptop σας. Τα περισσότερα laptop πωλούνται με λιγότερη μνήμη από όση μπορούν αν έχουν συνολικά. Η αντικατάστασή της ή προσθήκη επιπλέον (ανάλογα με το μοντέλο) θα βελτιώσει κατά πολύ τις επιδόσεις.
  2. Αντικατάσταση σκληρού δίσκου. Εδώ υπάρχει η επιλογή να αντικαταστήσετε τον (συνήθως αργό και μικρό) εσωτερικό σκληρό δίσκο με κάποιον σύγχρονο που θα είναι μεγαλύτερης χωρητικότητας και ταχύτητας. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ κλασικών σκληρών δίσκων, υβριδικών (ένα τμήμα SSD για ταχύτερη πρόσβαση και το υπόλοιπο κλασικός HDD) και πλήρως SSD. Μάλιστα, οι Solid State Drive έχουν πια γίνει προσιτοί και είναι η απόλυτη αναβάθμιση στην επιλογή σκληρού δίσκου για οποιοδήποτε μηχάνημα.
  3. Αλλαγή εσωτερικού DVD. Αν παρατηρείτε ότι το DVD δεν σας καλύπτει πια ή έχει αρχίσει να μη λειτουργεί σωστά, υπάρχει πάντα ή δυνατότητα να το αντικαταστήσετε με ένα καινούριο ή ακόμη και με ένα Blu-Ray Recorder.
  4. Επίσης μπορείτε να ελέγξετε το σύστημα ψύξης και να το καθαρίσετε ή να το αντικαταστήσετε σε περίπτωση βλάβης ή σοβαρής δυσλειτουργίας.
  5. Αντικατάσταση κάρτας γραφικών. Σε κάποια laptop η κάρτα γραφικών είναι ξεχωριστή και μπορεί να αντικατασταθεί σε περίπτωση βλάβης.
  6. Αντικατάσταση μητρικής πλακέτας. Σε περίπτωση που υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με κάποιο από τα ενσωματωμένα συστήματα στη μητρική πλακέτα (κάρτα γραφικών, κάρτα δικτύου LAN-WiFi, ελεγκτές USB, κλπ), μπορείτε να την αντικαταστήσετε. Σε αυτή την περίπτωση θα είναι σαν να έχετε αγοράσει ένα νεότερο μοντέλο με αρκετά λιγότερα χρήματα.
  7. Προσθήκη δεύτερου σκληρού δίσκου. Κάποια μοντέλα laptop (συνήθως 17”), έχουν χώρο για τοποθέτηση δεύτερου σκληρού δίσκου. Αν το δικό σας έχει τέτοια δυνατότητα, μπορείτε να τοποθετήσετε δεύτερο σκληρό αν το θέλετε.

via

Προσθέστε ένα σχόλιο