Σε τι ωφελεί η αναβάθμιση του υπολογιστή;

gaming-pc

Ο υπολογιστής μας, ή αλλιώς το workstation μας, αποτελεί το καλύτερο και πιο απαραίτητο εργαλείο της δουλειάς μας αλλά και της διασκέδασής μας.

Είτε είναι μια τυπική σταθερή μονάδα είτε φορητός υπολογιστής, βασιζόμαστε πάνω του όχι μόνο για τις περισσότερες από τις εργασίες μας αλλά και για να αποθηκεύουμε σε αυτό τις αγαπημένες φωτογραφίες μας, τα videos, την μουσική μας και κάθε τι που θέλουμε ανά πάσα στιγμή να έχουμε στην διάθεσή μας.

Η σημασία της αναβάθμισης του υπολογιστή

Με δεδομένη την πολύ συχνή – πλέον – χρήση του υπολογιστή μας για κάθε περίπτωση, αλλά και την δυνατότητα της άμεσης διαθεσιμότητας των πληροφοριών και των αρχείων μας, θα πρέπει το “εργαλείο” της δουλειάς μας να είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμο για να εκτελέσει με ταχύτητα τις εντολές μας.

Πλέον οι υπολογιστές δεν είναι αξεσουάρ. Εάν χρειάζεστε περισσότερα από το PC σας, η αναβάθμιση υπολογιστή είναι η πιο αποδοτική λύση. Η χρήση τους έχει ενσωματωθεί σε τέτοιο βαθμό στην καθημερινότητά μας που κάθε περίπτωση δυσλειτουργίας τους μειώνει την παραγωγικότητά μας.

Μερικά από τα άμεσα πλεονεκτήματα που θα αποκτήσετε από την αναβάθμιση υπολογιστή είναι τα παρακάτω:

  • Θα εξασφαλίσετε τον απαιτούμενο χώρο για τα πολύτιμα δεδομένα σας με την αντικατάσταση του σκληρού δίσκου.
  • Ο χρόνος αναμονής για την απόκριση του pc θα είναι εμφανώς μειωμένος με την αύξηση της μνήμης RAM.
  • Η απόδοση του υπολογιστή στο σύνολό της θα είναι βελτιωμένη με την εγκατάσταση καινούργιου επεξεργαστή.
  • Θα κάνετε πλήρη αξιοποίηση της ποιότητας της οθόνης σας με την προσθήκη μιας αξιόπιστης κάρτας γραφικών.
  • Θα μπορέσετε να παίξετε όλα τα καινούργια ηλεκτρονικά παιχνίδια αξιοποιώντας τον καινούργιο επεξεργαστή καθώς και την κάρτα γραφικών.
  • Με την προσθήκη ενός οπτικού μέσου για DVD ή Blue Ray θα αποκτήσετε επιτέλους την υψηλή ποιότητα που πάντα επιθυμούσατε από τις ταινίες σας.

Πώς θα καταλάβετε ότι έχετε ανάγκη για αναβάθμιση υπολογιστή

Δεν θα είναι και τόσο δύσκολο να το καταλάβετε. Η γενικότερη δυσφορία κατά τη χρήση του υπολογιστή είναι αρκετή για να σας το επισημάνει. Η ανεπάρκεια του υπολογιστή σας ακόμη και σε απλές καθημερινές εργασίες θα κάνει εμφανή την ανάγκη της αναβάθμισης.

Αν στο PC σας παρατηρείτε τα παρακάτω:

  • Αργές αντιδράσεις
  • Κολλήματα και παγώματα
  • Χαμηλή ποιότητα γραφικών
  • Αδυναμία να τρέξει τις καινούργιες εφαρμογές

Τότε μάλλον πρέπει να αναζητήσετε την κατάλληλη επισκευή.

Μερικές από τις δυνατότητες αναβάθμισης του υπολογιστή

Προκειμένου να διατηρήσουμε σε φόρμα τον υπολογιστή μας, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας τις διαθέσιμες επιλογές μας. Ας δούμε μερικές από αυτές:

1. Σκληρός δίσκος

Ο σκληρός δίσκος του υπολογιστή μας είναι η εσωτερική (συνήθως) μονάδα αποθήκευσης των δεδομένων μας. Υπάρχει φυσικά η δυνατότητα της αναβάθμισής του με νέο, πιο γρήγορο και με μεγαλύτερη χωρητικότητα δίσκο.

Όμως, αυτό που πραγματικά θα προτείναμε είναι η αντικατάστασή του με έναν δίσκο SSD. Τολμήστε αυτή την αλλαγή και δεν θα αναγνωρίζετε το PC σας. Θα απολαύσετε πολλαπλάσιες ταχύτητες και πολύ μικρούς χρόνους εκκίνησης του συστήματός σας.

2. Μνήμη RAM

Η μνήμη RAM είναι “υπεύθυνη” για την προσωρινή αποθήκευση πληροφοριών και εργασιών, προκειμένου αυτές να είναι άμεσα διαθέσιμες και να εκτελούνται το γρηγορότερο δυνατό. Η αύξηση της μνήμης RAM θα βοηθήσει το λειτουργικό σύστημα να μπορεί να αποθηκεύει περισσότερα δεδομένα.

Έτσι, αποφεύγεται το paging, η χρήση δηλαδή του σκληρού δίσκου ως βοηθητική μνήμη, όταν δεν έχει μείνει διαθέσιμη RAM. Με αυτή την αναβάθμιση, το σύστημά σας, ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος θα εκτελεί πάντα άμεσα όλες τις εργασίες που του αναθέτετε.

3. Κάρτα γραφικών

Όχι, δεν είναι μόνο για τους λάτρεις των παιχνιδιών. Μια καλή κάρτα γραφικών θα βοηθήσει για την ομαλότερη απεικόνιση των ταινιών σας, ειδικά αν αυτές είναι σε ποιότητα HD, FHD, ή 4K.

Επίσης, τα σύγχρονα λειτουργικά συστήματα, αναθέτουν στην κάρτα γραφικών εργασίες που δεν έχουν σχέση με την απεικόνιση γραφικών, προκειμένου να μην επιβαρύνεται ο κεντρικός επεξεργαστής (CPU).

4. Προσθήκη Blu-Ray Drive

Η εποχή της εικόνας υψηλής ευκρίνειας είναι εδώ. Οι τιμές των Blu-Ray drives έχουν υποχωρήσει κατά πολύ και η διασκέδαση με υψηλής ευκρίνειας ταινίες και σειρές είναι πλέον προσιτή για όλους. Αν έχετε καλό, υψηλής ανάλυσης μόνιτορ ή έξοδο για την τηλεόρασή σας, με ένα σχετικά μικρό έξοδο προσθέτετε μία ακόμα επιλογή για την διασκέδασή σας.

Ο κατάλογος είναι μακρύς. Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να αφήνετε τον υπολογιστή σας στην τύχη του. Όλοι πλέον χρειαζόμαστε έναν γρήγορο υπολογιστή, χωρίς κολλήματα, με άφθονο και γρήγορο αποθηκευτικό χώρο και με όλες εκείνες τις τεχνολογίες που θα μας επιτρέψουν να είμαστε παραγωγικότεροι στην εργασία μας αλλά και να απολαύσουμε καλύτερα την καθημερινότητά μας.

via