Δείτε τις custom εκδόσεις για Android Lollipop

android-Lollipop

Ένα απ’ τα γεγονότα-σταθμός που περίμενε κάθε χρήστης Android είναι η έλευση της νέας έκδοσης Android Lollipop, που έχει σκοπό να προσθέσει νέες δυνατότητες, βελτιώσεις στην απόδοση και στην διάρκειας της μπαταρίας.

Σύμφωνα όμως με τη Google, μόλις το 3% των κατόχων Android συσκευής έχει αναβαθμιστεί.

Η αναβάθμιση έρχεται σιγά σιγά στα smartphones και σε μερικά δεν έρχεται καθόλου. Ποιος είναι όμως ο λόγος που καθυστερούν τόσο οι εκδόσεις Android να φτάσουν στα κινητά μας; Ποια είναι η διαδικασία;

Αρχικά η ομάδα ανάπτυξης του Αndroid δίνει το νέο λογισμικό στις εταιρίες των κινητών, οι οποίες πρέπει να το αναδημιουργήσουν έτσι ώστε να είναι συμβατό με το hardware των κινητών τους αλλά και να προσθέσουν δικά τους χαρακτηριστικά.

Έπειτα πρέπει να πάρει την άδεια απ’ τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας (acceptance), και εννοείται με την προϋπόθεση να είναι bugs free. Αυτή η διαδικασία απαιτεί χρόνο και σίγουρα κάποιοι απ’ εσάς βιάζεστε για την νέα έκδοση του Αndroid.

Έτσι λοιπόν δημιουργήσαμε μια λίστα με τις καλύτερες custom rom του Android Lollipop όχι μόνο για τους βιαστικούς, αλλά κι αυτούς που δυστυχώς δεν θα δεχθούν την νέα αναβάθμιση.

CyanogenMod12

CyanogenMod12

Στην κορυφή της λίστας έχουμε την πιο γνωστή και πιστεύω έμπιστη ομάδα Custom Rom, την Cyanogen. Με την τελευταία της έκδοση κατάφερε να φέρει την έκδοση Android Lollipop σε μια πληθώρα συσκευών όπως Xperia Z2, Nexus 6, Galaxy S4, HTC One, LG G2 και πολλά άλλα. Πολλές απ’ τις εκδόσεις αυτές θεωρούνται bug free και αρκετά σταθερές. Εδώ ολόκληρη η λίστα με τις διαθέσιμες συσκευές.

DirtyUnicorns

Dirty-Unicorns

Άλλη μια custom έκδοση αυτής της Dirty unicorns, που επίσης προσφέρει αναβαθμίσεις για πολλά κινητά (Nexus 4, 5, 6, Galaxy S5, HTC ONE, LG G3, Samsung Note 3). Εδώ ολόκληρη η λίστα με τις διαθέσιμες συσκευές.

Candy 5

candy5-android

Εδώ έχουμε μια ενδιαφέρουσα custom ROM καθώς η ομάδα της αναφέρει ότι όλες οι ROM είναι full-customizable και συνεχώς προσθέτει νέα features. Εδώ ολόκληρη η λίστα με τις διαθέσιμες συσκευές.

BlissPop

BlissPop

Το συγκεκριμένο project διαθέτει μια ποικιλία αναβαθμίσεων για πιο ‘σπάνια’ κινητά, όπως της Xiaomi. Εκτός αυτού δεν έχουμε κάτι περισσότερο να προσθέσουμε. Εδώ ολόκληρη η λίστα με τις διαθέσιμες συσκευές.

Αυτή ήταν η λίστα με τις πιο βασικές custom ROM Android Lollipop. Σίγουρα υπάρχουν κι άλλες αλλά με αυτές πιστεύω ότι καλύπτουμε τα περισσότερα μοντέλα καθώς επίσης είναι οι πιο σταθερές και προσθέτουν extra features.

Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να εγκαταστήσει μια απ’ αυτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός με τις προδιαγραφές της ROM και να παρακολουθήσει κάποιο tutorial.

via

Προσθέστε ένα σχόλιο