Δείτε την τελική μορφή του Oculus Rift

Oculus-Rift

Το Oculus Rift, το σύστημα το οποίο επανέφερε την εικονική πραγματικότητα στη μόδα, είναι έτοιμο να ξεκινήσει την πορεία του στην αγορά το πρώτο τρίμηνο του 2016 όπως ήδη γνωρίζουμε, και σήμερα βλέπουμε επιτέλους την τελική του μορφή.

Σε ειδική παρουσίαση της Oculus στο San Francisco πριν λίγα λεπτά, η εταιρεία εμφάνισε μετά από 3 χρόνια την τελική έκδοση του Oculus Rift, η οποία είναι μοντέρνα, ενσωματώνει αποσπώμενα virtual surround ακουστικά και είναι αρκετά ελαφριά.

Χωρίς να δίνοντας περισσότερες πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, η οθόνη είναι τεχνολογίας OLED, με την εταιρεία να υπόσχεται μηδενικό πιξέλιασμα, χωρίς κάποιο πρόβλημα στην απόκριση.

Στη συσκευασία θα υπάρχει και ένα ξεχωριστό gadget το οποίο αυξάνει ακόμη περισσότερο τα επίπεδα ρεαλισμού για το χρήστη, αφού εισάγει στο παιχνίδι στοιχεία της ακριβής του τοποθεσίας.

oculus-rift-2

Παράλληλα η Oculus έδωσε στη δημοσιότητα πληροφορίες γύρω από τα πρώτα παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν μαζί με τη συσκευή (Eve Valkyrie, Chronos, Edge of Nowhere κ.α) αλλά και μια συνεργασία έκπληξη, αυτή με τη Microsoft.

Ο επικεφαλής του Xbox, Phill Spencer, ανακοίνωσε τη συνεργασία των δύο εταιρειών η οποία επεκτείνεται όχι μόνο στο λογισμικό αλλά και στην παρουσία ενός Xbox One χειριστηρίου στο πακέτο του Oculus Rift που θα διατεθεί στα καταστήματα.

Σύμφωνα με την Oculus, η εμπειρία του Rift δε θα μπορούσε να είναι ολοκληρωμένη χωρίς ένα χειριστήριο, με αυτό της Microsoft και του Xbox One να αποτελεί μία από τις καλύτερες προτάσεις στην αγορά.

Η συνεργασία με τη Microsoft δε σταματά μόνο στο χειριστήριο αλλά συνεχίζεται και στα Windows 10 με πλήρη υποστήριξη των PC παιχνιδιών, αλλά και στο Xbox One αφού οι gamers θα μπορούν να κάνουν χρήστη των streaming δυνατοτήτων και να παίζουν τα παιχνίδια της κονσόλας τους με το Oculus Rift. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι η Microsoft στοιχηματίζει στη συγκεκριμένη τεχνολογία προκειμένου να απαντήσει στο Project Morpheus της Sony και του PlayStation 4 το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2016.

oculus-rift-3

Πάντως η Oculus ετοιμάζει και τη δική της εναλλακτική πρόταση για την αλληλεπίδραση με τα παιχνίδια, την οποία την ονομάζει Touch και είναι στην ουσία δύο ειδικά μικρά χειριστήρια, ένα για κάθε χέρι, τα οποία επιτρέπουν την αναγνώριση των κινήσεων που κάνει ο χρήστης στον αέρα.

Στην παρουσίαση πήραμε μια πρώτη γεύση από το τρισδιάστατο γραφικό περιβάλλον που θα βλέπει ένας χρήστης του Oculus Rift με την ονομασία Home, και μέσω της οποία θα μπορεί να βλέπει τα παιχνίδια που παίζουν οι φίλοι του, και να ξεκινήσει άμεσα μια κόντρα μαζί τους χωρίς να χρειάζεται να βγάλει τη συσκευή από το κεφάλι του.

oculus-rift-4

Χωρίς να ανακοινωθεί ακόμα η τελική του τιμή, γνωρίζουμε ότι μαζί με ένα ικανό PC, το συνολικό κόστος δε θα ξεπερνά τα $1.500. Όλα τα παιχνίδια που παρουσιάστηκαν σήμερα, θα είναι διαθέσιμα την επόμενη εβδομάδα για demo στη μεγαλύτερη έκθεση βιντεοπαιχνιδιών, την E3, όπου και θα σας μεταφέρουμε τις νεώτερες εντυπώσεις μας.

via

Προσθέστε ένα σχόλιο