9 πράγματα που δεν γνωρίζατε ότι κάνει το smartphone σας

smartphone

Τα smartphones μας έχουν φέρει σε στενότερη επαφή λόγω των social media. Μπορούν ακόμη να μας ενημερώνουν συνεχώς και να μας απαντάνε σε κάθε ερώτημα, κάθε στιγμή μέσω της αναζήτησης που έχουμε στο τσεπάκι μας.

Όμως, το Android, το iOS, αλλά και τα Windows Phone έχουν κάποιες λιγότερο γνωστές δυνατότητες. Για να τις αποκτήσετε, αρκεί να κατεβάσετε τις κατάλληλες εφαρμογές.

Ξεκλειδώστε το αυτοκίνητο σας

Καιρός να πάψετε να ασχολείστε με το πού είναι τα κλειδιά. Με το Viper SmartKey για Android, το Viper SmartKey για iPhone και Windows Phone αντικαθιστάτε τα κλειδιά με το smartphone, όπως ακόμη και τον συναγερμό.

Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται καν να βγάλετε το smartphone από την τσέπη.

Viper-SmartKey

Φωτίστε σπίτι σας

Με τα LED Lighting kits της Wemο είναι σαν να είστε συνεχώς σπίτι – κι ας είστε στην άλλη άκρη του κόσμου. Μπορείτε να ρυθμίζετε την ένταση του φωτός, να ορίζετε πότε θα ανάβει και θα σβήνει από το smartphone, είτε είναι Android, είτε τυχαίνει να έχετε iPhone.

WeMo-LED-Lighting-Starter-kit

Μετρήστε τους σφυγμούς σας

Αυτό μπορεί να γίνει ακόμη και χωρίς να έχετε κάποιο fitness wearble. Με το Heart Rate App για Android, για iOS, ή Windows Phone. Απλά βάλτε το δάκτυλο σας στον αισθητήρα της φωτογραφικής μηχανής και τα υπόλοιπα θα τα κάνει το Heart Rate app.

Heart-Rate-app

Πάρτε ένα υπνάκο

Και αυτό δεν μπορείτε να το κάνετε όντας στην ημεδαπή, αλλά μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τη δυνατότητα στο επόμενο σας ταξίδι δυτικά. Το Breather σας δίνει ένα χώρο τουλάχιστο για μισή ώρα, στον οποίο μπορείτε να κάνετε οτιδήποτε θέλετε. Ας πούμε να πάρετε έναν υπνάκο. Σε Android και iOS.

Breather-app

Image ID

Το Shazam το γνωρίζετε. Μια από τις πρόσφατες δυνατότητες του είναι η αναγνώριση του αντικειμένου της φωτογραφίας σας. Μπορείτε να το αποκτήσετε σε Android και iOS.

Shazam-Image-ID-feature

Μην ενοχλείτε

Με το να χαμηλώσετε την ένταση στο ringtone δεν απαλλάσσεστε από τις παρενοχλήσεις, όταν δεν τις χρειάζεστε. Για να το επιτύχετε, μπείτε στα μενού του smartphone και ενεργοποιήστε την ειδική λειτουργία. Τόσο απλό.

iOS-do-not-disturb

Μετάφραση σε πραγματικό χρόνο

Με το Google Translate μπορείτε να μεταφράσετε τα λόγια από μία γλώσσα σε άλλη και να καταφέρετε να συνεννοηθείτε όταν είστε στο εξωτερικό. Α, δουλεύει και με text, αν τυχόν σας διαφεύγει.

google-translate

Προβλέψτε τον καιρό

Ναι, είναι κάτι απλό, θα πείτε, αλλά εννοούμε με ακρίβεια. Το Dark Sky είναι τόσο ακριβές ώστε να γνωρίζετε τι θα φορέσετε για να βγείτε μέσα στο επόμενο μισάωρο. Είναι διαθέσιμο μόνο για iOS, αλλά μην ανησυχείτε.

Το Weather & Clock Widget για Android κάνει τα ίδια, ίσως και περισσότερα σε συγκεκριμένους τομείς.

Dark-Sky-iPhone

Φτιάξτε χάρτη επαυξημένης πραγματικότητας

Οδηγείτε κάτω από δύσκολες συνθήκες, νύχτα, με ομίχλη ή καταιγίδα. Κατεβάστε το Hudway, ορίστε προορισμό και βάλτε το τηλέφωνο στο ταμπλό. Το smartphone θα προβάλει στο παρμπρίζ χάρτη με υποστήριξη GPS.

Δεν απαιτείται πρόσθετος εξοπλισμός, παρά να κατεβάσετε το Hudway για Android ή το Hudway για iPhone.

Hudway

via

Προσθέστε ένα σχόλιο