Διαθέσιμη η Android M Developer Preview 2

android-m

Η Google έκανε διαθέσιμη πριν λίγες ώρες την Developer Preview 2 του Android M, την οποία μπορούμε να κατεβάσουμε για τα Nexus 5, Nexus 6, Nexus 9 και Nexus Player.

Σύμφωνα με την εταιρεία, “η αναβάθμιση περιλαμβάνει μια σειρά από βελτιώσεις και διορθώσεις σφαλμάτων σε όλο το σύστημα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με τα θέματα που αναφέρθηκαν από τους προγραμματιστές μέσω του εξωτερικού issue tracker”.

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν 6 βασικές αλλαγές στη νέα Developer Preview του Android M.

Επανασχεδιασμένο app drawer

Το νέο Preview φέρνει ξανά μια πιo «παραδοσιακή» εικόνα με 4 στήλες με το scroll να γίνεται όπως και στην προηγούμενη έκδοση. Αυτό που είναι διαφορετικό είναι ότι μπορείς να κάνεις γρήγορο scroll στις εφαρμογές, από την scroll bar στην δεξιά πλευρά.

Έχει προστεθεί η επιλογή ενεργοποίησης και απενεργοποίησης της ενότητας προτεινόμενων apps στην κορυφή της λίστας, κάτι που δίνει μια πιο καθαρή εικόνα στο app drawer

android-m-preview

Νέα οθόνη widgets

Μαζί με το νέο app drawer, η Google ανανέωσε και την οθόνη widgets, όπως στο app drawer μπορείς να κάνεις εύκολα scroll στην λίστα των widgets στην scroll bar που βρίσκεται στην δεξιά πλευρά.

Αν μια εφαρμογή έχει πάνω από 2 widgets μπορείς να να δεις κάνοντας swiping δεξιά και αριστερά.

android-m-preview

Landscape Google Now Launcher

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες προσθήκες του Android M Developer Preview 2 είναι η ενεργοποίηση του νέου landscape default launcher.

android-m-preview-2

Επιλογή διαγραφής screenshot

Υπάρχει πλέον η δυνατότητα να σβήσετε ένα screenshot το οποίο δεν σας αρέσει, την ώρα που το κάνετε και δεν χρειάζεται να ψάξετε μετά για να το σβήσετε. Η επιλογή διαγραφής εμφανίζεται δίπλα στο «share».

android-m-preview

System UI tuner

Στο πρώτο developer preview, υπήρχε το «System UI tuner”, αλλά δεν ήταν σε λειτουργία. Η Google το ενεργοποίησε τώρα και μπορείς να πας στην status bar, όπου σου δίνεται η δυνατότητα να ενεργοποιήσεις και να απενεργοποιήσεις διάφορα UI features της status bar.

android-m-preview

Μπορείς για παράδειγμα να ενεργοποιήσεις και να απενεργοποιήσεις το εικονίδιο του Wi-Fi, των δεδομένων, της μπαταρίας κλπ. Μπορείς επίσης να επιλέξεις αν θα εμφανίζεται το ποσοστό της μπαταρίας.

Επιπλέον, το κομμάτι των Settings προσθέτει κάποιες νέες επιλογές όπως «Storage & USB» για να δείτε πως χρησιμοποιείται η χωρητικότητα της συσκευής, και το «Memory» δείχνει πως χρησιμοποιείται η RAM.

Bugs

Σε γενικές γραμμές το νέο UI είναι πολύ πιο γρήγορο και ανταποκρίνεται καλύτερα σε σύγκριση με το προηγούμενο developer preview.

Αν έχετε ήδη την πρώτη Preview του Android Μ περασμένη στο Nexus 5, Nexus 6, Nexus 9 ή το Nexus Player σας, μπορείτε να ενημερώσετε την συσκευής στην Preview 2 μέσω OTA, διαφορετικά μπορείτε να κατεβάσετε το κατάλληλο image από ΕΔΩ και να το περάσετε χειροκίνητα στην συσκευή σας.

1,2

Προσθέστε ένα σχόλιο