9 πράγματα που κάθε χρήστης του Steam πρέπει να ξέρει

steam

Πολλοί έχουμε αναρωτηθεί ανά καιρούς τι είναι το Steam WebHelper; Που χρησιμεύει; Γιατί τρέχει πάντα στον υπολογιστή μου; Αυτές είναι κάποιες από τις πολλές ερωτήσεις που μας έχουν δημιουργηθεί και σήμερα θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε.

Το Steam είναι τεράστιο και έχει εξαπλωθεί σε αρκετούς τομείς όσον αφορά το gaming, αλλά και όχι μόνο. Από την άλλη, αν κάποιος κοιτάξει πιο προσεκτικά θα δει ότι, σαν πρόγραμμα, είναι φουσκωμένο και ακατάστατο. Με τα χρόνια, πολλά είδη από περίεργες εκκεντρικότητες έχουν παρεισφρήσει στο σχεδιασμό του, ενώ περίεργα “τέρατα” κρύβονται στα βάθη του.

Και για να είμαστε ειλικρινείς, τις περισσότερες φορές, τα περισσότερα από αυτά δεν χρειάζεται καν να τα ξέρετε. Στη συνέχεια όμως, κάτι πάει στραβά ή θέλετε να έχετε πρόσβαση σε ορισμένες πληροφορίες ή θέλετε να παίξετε το παιχνίδι που αγοράσατε με τους δικούς σας όρους και ξαφνικά γίνεται αναγκαίο να γνωρίζετε αυτές τις πληροφορίες. Ας λύσουμε λοιπόν κάποια από αυτά τα μυστήρια.

Τι είναι το Steam WebHelper;

Έχετε ανοίξει το Steam, παρατηρείτε όμως ότι είναι απελπιστικά αργό και θέλετε να το κλείσετε. Αποφασίζετε να ανοίξετε τη Διαχείριση εργασιών σας, γνωστό και ως το μαγικό όπλο του υπολογιστή, πατώντας τον συνδυασμό “ctrl + alt + del”. Μετακινείτε τον κέρσορα προς τα κάτω, μέχρι να βρείτε την διαδικασία του Steam και είσαστε έτοιμοι να πατήσετε το κουμπί “End Task” όταν παρατηρείτε κάτι παράξενο: υπάρχει μια άλλη διαδικασία που ονομάζεται Steam Client WebHelper.

Μερικές φορές υπάρχουν περισσότερες από μία διαδικασίες με το ίδιο όνομα ανοιχτές ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας έτσι πολλούς πόρους από την μνήμη του μηχανήματός σας. Τι στο καλό συμβαίνει όμως;

Λοιπόν, όπως μπορεί να έχετε παρατηρήσει, πολλά τμήματα του Steam, το store ας πούμε, είναι ουσιαστικά ένα μεγάλο πρόγραμμα περιήγησης στο web. Αυτό είναι που κάνει το Steam WebHelper. Τρέχει ανεξάρτητα από τις κυριότερες διαδικασίες του Steam.

Πρόσφατα, ήταν επίσης και η αιτία ενός hellacious slowdown bug που έκανε πολλούς χρήστες του Steam να κουνάνε το κεφάλι τους, να ανασηκώνουν τους ώμους τους, και να βαδίζουν βαριά (επειδή οι χρήστες του Steam, σε αντίθεση με το Steam, είναι πολύ καλοί στο multitasking). Ευτυχώς, μια ενημερωμένη έκδοση, έδωσε τέλος στα προβλήματα που προκάλεσε το steamwebhelper.exe.

steam-webhelper

Γιατί το YouTube δεν δουλεύει στο Steam;

Αυτό είναι ένα ακόμη πρόσφατο ζήτημα που απασχόλησε τους χρήστες του steam. Βασικά, το Google / YouTube πρόσφατα μεταπήδησε σε ένα ενημερωμένο API (Application Program Interface) και η Valve δεν έχει ακόμη ενημερώσει το Steam. Έτσι, για την ώρα, δεν υπάρχει δυνατότητα λογαριασμού στο YouTube ή ενσωμάτωση. Μπορείτε ακόμα να κάνετε embed μέσα από ενημερώσεις κατάστασης, αλλά αυτό είναι το μόνο που παρέχεται αυτή τη στιγμή.

Τι τρέχει με τους περιορισμούς για τα δώρα στο Steam;

Να και κάτι αρκετά ενοχλητικό, έτσι δεν είναι; Γιατί θα πρέπει να περιμένουμε επτά ημέρες για να ανταλλάξουμε η να δωρίσουμε ένα αντικείμενο αφού το έχουμε αποκτήσει? Ποιο είναι το πρόβλημα με το σύμπαν;

Κατ ‘αρχάς, τα κακά νέα: οι ανταλλαγές και οι περιορισμοί στα δώρα δεν πρόκειται να εξαλειφθούν οποτεδήποτε σύντομα. Από την άλλη πλευρά, η Valve αποφάσισε πρόσφατα να βγει από το φρούριο της και να μας διαφωτίσει σχετικά με αυτή τους την επιλογή.

“Μισούμε τους περιορισμούς στα δώρα όσο και εσείς” είπαν. Ωραία, αλλά…

“Εδώ είναι το πρόβλημα: διάφοροι, απατεώνες να τους πούμε, αγοράζουν συλλογές παιχνιδιών με κλεμμένες πιστωτικές κάρτες, και στη συνέχεια τις μεταπωλούν σε άλλους παίκτες με μια έκπτωση. Μπορεί να χρειαστούν μέρες για να καθοριστεί εάν οι κάρτες έχουν όντως κλαπεί και ότι ένα αντικείμενο, με παράνομα μέσα, έχει προστεθεί στην οικονομία. Δεν μπορούμε να τιμωρήσουμε αποτελεσματικά τους απατεώνες, επειδή δεν είναι εύκολο να ανιχνευθούν – διαπράττουν την απάτη σε νέους ή κλεμμένους λογαριασμούς και ποτέ για τους δικούς τους λογαριασμούς. Επιπλέον, αυτές οι ανεπιθύμητες αγορές καθιστούν πολύ εύκολη την εξαπάτηση των ανθρώπων”.

“Το 2014, το ποσοστό των αγορών που αποδείχθηκε ότι ήταν δόλιες, έγινε πολύ υψηλό και είδαμε επίσης μια τεράστια αύξηση σε αιτήματα υποστήριξης για απάτες που σχετίζονται από τους χρήστες που δεν έλαβαν τα αντικείμενα τους ή που τους κλάπηκαν οι λογαριασμοί. Επιπλέον, οι απάτες πιστωτικών καρτών μπορεί να γίνουν ένα μεγάλο πρόβλημα για εμάς, διότι εάν το ποσοστό μιας απάτης ανέβει πάρα πολύ ψηλά, δεν θα μπορούμε πλέον να επιτρέπουμε τις πληρωμές με πιστωτική κάρτα σε όλους“.

“Έτσι, προσθέσαμε τον περιορισμό του εμπορίου ανάλογα με την ώρα, έτσι ώστε να υπάρξει χρόνος για την ανίχνευση και τον περιορισμό των επιπτώσεων που η δόλια δραστηριότητα έχει. Πιστεύουμε ότι επιδρά αρνητικά τις πωλήσεις όταν βάζουμε περιορισμούς στους παίκτες μας, γιατί αυτό σημαίνει ότι είναι πιο δύσκολο να αγοράσετε ένα δώρο για το φίλο σας, για παράδειγμα. Δεν μας αρέσει που το κάνουμε, αλλά δεν είχαμε μια καλύτερη λύση. Είμαστε συνεχώς σε διερεύνηση καινούργιων μεθόδων για να λύσουμε αυτά τα προβλήματα, επειδή θέλουμε να είμαστε σε θέση να σταματήσουμε την απάτη, χωρίς να επηρεάζουμε τους νόμιμους χρήστες“.

Ενοχλητικό, αλλά κατανοητό. Ελπίζουμε οι “καινούργιες μέθοδοι” που δοκιμάζονται να έρθουν νωρίτερα παρά αργότερα.

steam-intcomp

Έχει το Steam DRM; Πώς δουλεύει;

Αυτό είναι περίπλοκο. Το Steam λειτουργεί ως μια μορφή DRM (Digital Rights Management, μια, υπό συζήτηση, αποτελεσματική προφύλαξη κατά της πειρατείας), αλλά είναι α) αρκετά ελαφρύ και β) στην πραγματικότητα είναι προαιρετική.

Κατ ‘αρχάς, ας εμβαθύνουμε στο τι οι άνθρωποι σκέφτονται ως DRM στο Steam. Αν ανοίξετε ένα παιχνίδι, το Steam ανοίγει επίσης, και αν θέλετε να τρέξετε το παιχνίδι σε άλλο μηχάνημα, θα πρέπει να το κάνετε μέσω αυτού του ίδιου λογαριασμού του Steam.

Μπορείτε να εκτελέσετε το παιχνίδι σε όσες μηχανές και διαμορφώσεις υλικού θέλετε, αλλά μόνο μέσω του εν λόγω λογαριασμού στο Steam, είτε παίζετε online ή offline. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το πώς λειτουργεί το DRM του Steam εδώ.

Μερικές φορές, θα δείτε επίσης τους προγραμματιστές ή τους εκδότες να προσθέτουν τη δική τους DRM στην κορυφή του DRM του Steam (βλέπε: υπηρεσία uPlay της Ubisoft). Είναι μια αρκετά ασυνήθιστη πρακτική, αλλά είναι αρκετά ενοχλητικό όταν συμβαίνει.

Ακόμη λιγότερο συχνή όμως, είναι όταν οι προγραμματιστές επιλέγουν να καταργήσουν το DRM του Steam συνολικά. Η στρατηγική Behemoth στην οποία η Paradox είναι κύριοι αυτής. Αν ξεκινήσουμε ένα από τα παιχνίδια τους, ας πούμε, το Europa Universalis μέσω του Steam, τα πάντα θα λειτουργήσουν όπως θα κάνανε με το DRM του Steam.

Ωστόσο, αν ψάξετε την εφαρμογή στον υπολογιστή σας και δοκιμάσετε να την τρέξετε ανεξαρτήτως του Steam, θα διαπιστώσετε ότι εξακολουθεί να λειτουργεί. Ναι, το παιχνίδι είναι πραγματικά δικό σας.

Offline Mode, πως δουλεύει;

Λοιπόν, Offline mode. Παλαιότερα ήτανε λίγο ασταθές, μερικές φορές απλά μη χρησιμοποιήσιμο, πλέον όμως λειτουργικό ως επί το πλείστον. Απλά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το εν λόγω παιχνίδι είναι πλήρως ενημερωμένο. Εδώ είναι μια λίστα με τις οδηγίες, κατ ‘ευθείαν από την Valve:

  • Ξεκινήστε το Steam σε online mode και βεβαιωθείτε ότι το πλαίσιο Remember My Password είναι τσεκαρισμένο.
  • Βεβαιωθείτε ότι όλα τα αρχεία του παιχνιδιού είναι πλήρως ενημερωμένα – μπορείτε να δείτε την κατάσταση ενημέρωσης για ένα παιχνίδι στην ενότητα Βιβλιοθήκη (όταν το παιχνίδι παρουσιάζετε ως 100% – Έτοιμο είναι έτοιμο να παίξει σε λειτουργία εκτός σύνδεσης).
  • Ξεκινήστε το παιχνίδι που θέλετε να παίξετε εκτός σύνδεσης για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν περαιτέρω ενημερώσεις για να κατεβάσετε – κλείστε το παιχνίδι και επιστρέψτε στο Steam αφού έχετε επιβεβαιώσει ότι το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί.
  • Πηγαίνετε Steam> Ρυθμίσεις και εξασφαλίστε ότι η επιλογή Μην αποθηκεύετε τα διαπιστευτήριά του λογαριασμού σε αυτό τον υπολογιστή δεν είναι επιλεγμένη.
  • Από το κύριο παράθυρο του Steam, πηγαίνετε στο μενού του Steam και επιλέξτε Αποσύνδεση.
  • Κάντε κλικ στην επιλογή Επανεκκίνηση σε λειτουργία εκτός σύνδεσης για να κάνετε επανεκκίνηση του Steam σε λειτουργία χωρίς σύνδεση.
Ban σε παιχνίδι της Valve

Τα VAC bans (aka, το software που χρησιμοποιεί η Valve εναντίων των cheater) είναι καλά τεκμηριωμένα. Δυστυχώς (η ευτυχώς), ανάλογα από ποια σκοπιά το βλέπει κανείς, όταν θα “φας” το VAC Ban θα είναι για πάντα (η τουλάχιστον για πάρα πάρα πάρα πολύ καιρό).

Τι συμβαίνει εάν “φας” ban σε ένα παιχνίδι που δεν είναι της Valve;

Πρόσφατα, η Valve έδωσε σε άλλους προγραμματιστές και εκδότες, πρόσβαση στο ίδιο σύστημα της Steam που χρησιμοποιούν για την τιμωρία των απατεώνων. Υπήρξε κάποια σύγχυση σχετικά με αυτό.

Μερικοί άνθρωποι ανησυχούν ότι το VAC Ban σε ένα παιχνίδι μη–Valve θα επηρεάσει επίσης τη θέση τους σε παιχνίδια της Valve ή άλλα παιχνίδια σε μια συγκεκριμένη σειρά, δεδομένου ότι το VAC Ban συχνά επηρεάζει την κατάστασή σας σε άλλα παιχνίδια της Valve. Αυτό, ωστόσο, δεν επεκτείνεται σε παιχνίδια μη–Valve. Η Valve εξήγησε:

“Τα Non-Valve VAC Bans θα ισχύουν μόνο για το παιχνίδι στο οποίο ανιχνεύτηκε η εξαπάτηση. Για παράδειγμα, το VAC Ban στο Modern Warfare 2 δεν θα επηρεάσει το Modern Warfare 3“.

Γιατί το Steam είναι “down”;

Το Steam είναι κάτω συνήθως για συντήρηση ρουτίνας. Κάθε Τρίτη υπάρχει προγραμματισμένη συντήρηση που διαρκεί περίπου δέκα λεπτά. Μετά από αυτό, είναι business as usual. Αν θέλετε να μάθετε αν το Steam είναι επάνω ή όχι, μπορείτε πάντα να δείτε εδώ.

Μπορώ να δω τα παλιά μου μηνύματα;

Δυστυχώς όχι δεν μπορείτε, και ναι, είναι κάπως χαζό. Υπάρχουν υπηρεσίες τρίτων κατασκευαστών που ισχυρίζονται ότι είναι σε θέση να σας επιτρέψουν να αποθηκεύσετε τις συζητήσεις σας, αλλά εμείς δεν προτείνουμε την παροχή πληροφοριών του Steam λογαριασμού σας σε οποιαδήποτε υπηρεσία που παρέχεται από τρίτους.

via

Προσθέστε ένα σχόλιο