Τι ακριβώς είναι το Deep Web;

deep-web

Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στο Deep Web και φαίνεται ότι το αντικείμενο παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον για τους αναγνώστες μας και όχι μόνο. Με τη σημερινή δημοσίευση απαντάμε σε ερωτήσεις που ίσως σας απασχολούν.

1. Τι ακριβώς είναι το Deep Web;

Deep Web: το έχουμε δει και σαν “Dark Net” ή “Dark Web.” Είναι μέρος ενός μυστήριου δικτύου. Το Deep Web είναι μια εξειδικευμένη ομάδα ιστοσελίδων, που η ταυτότητα της καθεμιάς παραμένει κρυμμένη από κυβερνήσεις, trackers, και Αρχές επιβολής του νόμου.

Οι κανονικές μηχανές αναζήτησης και οι web browsers που χρησιμοποιεί το ευρύ κοινό δεν μπορούν να δουν αυτές τις σελίδες. Είναι ένας ιδιωτικός εικονικός χώρος όπου οι χρήστες κινούνται σε πλήρη ανωνυμία για καλούς ή και για κακούς σκοπούς.

2. Ποιος είναι ο σκοπός του Deep Web;

Η κύρια πρόθεση του Deep Web είναι να παρέχει ένα ασφαλές καταφύγιο ανωνυμίας στο διαδίκτυο, όπου οι χρήστες του θα μπορούν να αλληλεπιδρούν σχεδόν χωρίς φόβο αποκάλυψης της ταυτότητας τους από κυβερνήσεις ή αρχές επιβολής του Νόμου. Το Deep Web φιλοξενεί forum συζήτησης, blogs, υπηρεσίες γνωριμιών, online αγορές, πηγές δεδομενων, επιστημονικά συγγράμματα, και πολλές άλλες υπηρεσίες.

Η Θετική πλευρά του Deep Web: Το Σκοτεινό Web, εν μέρει, είναι ένα καταφύγιο της δημοκρατίας για την εναντίωση στη κάθε διαφθορά. Από το ανώνυμο δίκτυο μπορούν οι πληροφοριοδότες να αναφέρουν εταιρικά και κρατικά παραπτώματα στους δημοσιογράφους, εκθέτοντας τη διαφθορά που κρύβεται από το ευρύ κοινό.

Το Deep Web είναι μια όαση για τα άτομα που βρίσκονται σε καταπιεστικά καθεστώτα ή θρησκείες. Δια μέσω του ανώνυμου δικτύου μπορούν να βρουν ομοϊδεάτες στοχαστές, και ενδεχομένως να βρουν βοήθεια για να ξεφύγουν από τις καταπιεστικές συνθήκες που επικρατούν στη ζωή τους.

Έτσι το σκοτεινό δίκτυο μπορεί να θεωρηθεί ένας παράδεισος για δημοσιογράφους και ανθρώπους με αμφιλεγόμενο τρόπο ζωής που μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους χωρίς το φόβο αντιποίνων.

Η Αρνητική πλευρά του Deep Web: το σκοτεινό δίκτυο δεν χρησιμοποιείται μόνο από δημοσιογράφους και ακτιβιστές. Είναι επίσης μια τεράστια μαύρη αγορά, για λαθρεμπόριο και και παροχή παράνομων υπηρεσιών. Αγοράζονται, πωλούνται και ανταλλάσσονται: hacking πληροφορίες (Zero-Day), ναρκωτικά, όπλα, αριθμοί κλεμμένων πιστωτικών καρτών, παράνομο πορνογραφικό υλικό, υπηρεσίες ξεπλύματος χρήματος, υπηρεσίες πρόσληψης δολοφόνων και πολλά πολλά άλλα.

3. Πώς λειτουργεί το Deep Web;

Αν είστε αρχάριος μην προσπαθήσετε να συνδεθείτε με το Deep Web. Για να γίνει αυτό χρειάζεται να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε εξειδικευμένο λογισμικό.

Υπάρχουν δύο διαφορετικές επιλογές σύνδεσης στο Dark Web: το πρωτόκολλο I2P, και το πρωτόκολλο TOR.
Πρόκειται για δύο διαφορετικές τεχνολογίες ανωνυμίας.

Και στις δύο περιπτώσεις, το Deep Web λειτουργεί με τη χρήση πολύπλοκης κρυπτογράφησης, που ανακατώνει ουσιαστικά προσωπικές ταυτότητες, ταυτότητες δικτύου, καθώς και τις φυσικές θέσεις των συμμετεχόντων.

Όλη η κίνηση του δικτύου αναπηδάει σε χιλιάδες servers από όλο τον κόσμο, καθιστώντας τον εντοπισμό ουσιαστικά αδύνατο (το αδύνατο με κάποια επιφύλαξη).

Όλες οι δραστηριότητες γίνονται μέσω ψευδωνύμων που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική σας ταυτότητα. Οι περισσότερες συναλλαγές χρήματος χρησιμοποιούν Bitcoin και τις υπηρεσίες μεσεγγύησης τρίτων για την προστασία τόσο του αγοραστή όσο και του πωλητή από ανέντιμες συναλλαγές.

Για να εισέλθετε από το I2P ή το TOR στο Deep Web, θα πρέπει να εγκαταστήσετε κάποιο εξειδικευμένο λογισμικό κρυπτογράφησης, ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα περιήγησης στο Web, και αν θέλετε να αγοράσετε κάτι: θα πρέπει επίσης να αγοράσετε bitcoins και να εγκαταστήσετε ένα λογισμικό bitcoin wallet.

4. Υπάρχουν δύο τρόποι σύνδεσης στο Deep Web;

Ναι, υπάρχουν δύο τρόποι σύνδεσης στο Deep Web, με το darknet TOR να είναι η πιο δημοφιλής από τις δύο. Το TOR επιτρέπει ανώνυμη πρόσβαση στους χρήστες του, τόσο για το κανονικό διαδίκτυο όσο και στο Dark Web.

Οι ιστοσελίδες του Deep Web για να τις βρίσκει το TOR χρησιμοποιούν διευθύνσεις με κατάληξη domain .onion.

Το Deep Web surfing είναι συνήθως πιο γρήγορα με το TOR.

TOR σημαίνει «The Onion Router».

Το I2P τώρα. Είναι ένα μικρότερο κρυφό δίκτυο, και πιο αργό σε επιδόσεις ταχύτητας, αλλά είναι πιο αποκλειστικό από το TOR. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα περιηγητή I2P για να δείτε κανονικές ιστοσελίδες.

Το I2P αναμένεται να αποκτήσει περισσότερους χρήστες με την πάροδο του χρόνου, και ορισμένοι υποστηρίζουν ότι είναι ανθεκτικότερο σε επιθέσεις, οπότε και ασφαλέστερο από το Tor.

To I2P σημαίνει “Invisible Internet Project”.

5. Πώς μπορώ να πληρώσω για Προϊόντα και Υπηρεσίες στο Deep Web;

Δεδομένου ότι η χρήση της PayPal ή πληρωμές από πιστωτική κάρτα θα προδώσουν την ταυτότητά σας, το Deep Web προτιμά να χρησιμοποιεί το εικονικό νόμισμα Bitcoin, το οποίο είναι λιγότερο ανιχνεύσιμο από τα μετρητά.

Σε πολλές περιπτώσεις, χρησιμοποιείται μια υπηρεσία τρίτων που ενεργεί σαν εγγυητής για λογαριασμό τόσο του αγοραστή όσο και του πωλητή. Ουσιαστικά έχει το ρόλο του αξιόπιστου μεσάζοντα και πληρώνεται με μια μικρή προμήθεια αναλόγως την συναλλαγή.

Για τις συναλλαγές με Bitcoin θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε ένα λογισμικό bitcoin wallet.

Θυμηθείτε: το Bitcoin είναι ένα νόμισμα που δεν εποπτεύεται. Αν εξαπατηθείτε δεν μπορείτε να πάτε σε μια τράπεζα και να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων. Μόλις πραγματοποιηθεί μαι συναλλαγή με Bitcoin δεν μπορεί να αντιστραφεί με ηλεκτρονικά μέσα.

6. Οι πληρωμές με μεσάζοντες βοηθούν

Για την επικοινωνία με τον πωλητή: Ο εγγυητής ενεργεί σαν αξιόπιστος μεσολαβητής. Η υπηρεσία μεταβιβάσεων επιβεβαιώνει ότι ο αγοραστής έχει πραγματικά τα χρήματα και διατίθεται να πληρώσει, αφού το ποσό έχει ήδη προ-κατατεθεί.

Η υπηρεσία μεταβιβάσεων γνωστοποιεί το γεγονός αυτό στον πωλητή, και στη συνέχεια, περιμένει να βεβαιωθεί ότι το προϊόν έχει πράγματι αποσταλεί στον πελάτη πριν αποδεσμεύσει την πληρωμή.

Οι Υπηρεσίες μεσεγγύησης μερικές φορές παρέχονται από την ίδια την αγορά. Υπάρχουν, όμως και υπηρεσίες μεσεγγύησης τρίτων.

7. Πώς γίνεται η Παράδοση ενός παράνομου πακέτου;

Ακριβώς όπως και κάθε πακέτο που διακινείται στο internet, όπως ας πούμε από το Amazon, έτσι και οι αγορές από το Deep Web παραδίδονται μέσω του ταχυδρομείου ή κάποιας εταιρείας courier.

Ναι, αυτό σημαίνει ότι αν παραγγείλετε όπλα ή ναρκωτικά θα σας παραδοθούν όπως αν αγοράζατε ένα παντελόνι τζιν. Ο κίνδυνος περιστρέφεται γύρω από το σκοτάδι αγορά σας στο Web που προσδιορίζονται από την επιβολή του νόμου. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος γιατί για να παραλάβετε κάποιο δέμα απαιτείται φυσική παρουσία.

Στις ΗΠΑ, αλλά και αλλού οι εταιρείες μεταφορών και τα ταχυδρομεία, χρησιμοποιούν ένα συνδυασμό των ακτίνες Χ, σκυλιά, αλλά και οπτική επιθεώρηση για τον εντοπισμό των λαθραίων.

Σε περίπτωση που το δέμα σας κατασχεθεί από τις Αρχές, αλλά αποφύγετε τη σύλληψη, τότε μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία μεσεγγύησης για να αποσταλεί νέο πακέτο, ή να σας επιστραφούν τα χρήματά σας.

Αν πάλι δεν αποφύγετε την σύλληψη, συνιστούμε να βρείτε, ένα πολύ καλό δικηγόρο.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τις αποστολές παραλαβές από εδώ.

8. Πώς μπορώ να συνδεθώ στο Deep Web;

Το Tech4Greece.gr δεν συνιστά την αγορά και την πώληση λαθραίων, αλλά υποστηρίζει τις πολιτικές ελευθερίες, τη δημοκρατία και την ελευθερία της έκφρασης online.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο δίκτυο TOR, ακολουθήστε τις οδηγίες που υπάρχουν εδώ.

Για να βρείτε τις διάφορες ιστοσελίδες και υπηρεσίες στο Dark Web, δείτε τις παρακάτω 3 σελίδες subreddit.

  1. http://www.reddit.com/r/onions/
  2. http://www.reddit.com/r/Tor
  3. http://www.reddit.com/r/deepweb

via

Προσθέστε ένα σχόλιο