Ανακοινώθηκε επίσημα το Apple Watch

Apple Watch

 

Περιμέναμε το iWatch, και όντως το νέο Apple Watch, όπως είναι η επίσημη ονομασία της νέας συσκευής της Apple, η οποία ανήκει σε μία εντελώς νέα προϊοντική κατηγορία για την εταιρεία.

Το νέο Apple Watch, συνδυάζει την υψηλή αισθητική, με τα εξαιρετικά υλικά (όπως μέταλλο, κρύσταλλο ζαφείρι) και την υψηλή τεχνολογία (η Apple υπόσχεται ακρίβεια 50ms). Είναι “η πιο προσωπική συσκευή που έχουμε κατασκευάσει” είπε ο Tim Cook στην επίσημη παρουσίαση.

Το Apple Watch διαθέτει τη γνωστή σχεδιαστική γλώσσα της Apple, με αρκετές καμπύλες ενώ στα αριστερά διαθέτει ένα πλήκτρο ενεργοποίησης/ απενεργοποίησης καθώς και μία κορώνα (digital crown την ονομάζει η Apple). Αυτό το χαρακτηριστικό, το φέρνει πιο κοντά στα κανονικά ρολόγια και προσθέτει στην αισθητική. Η κορώνα χρησιμεύει και για πλοήγηση σε μενού, για να κάνει ο χρήστης ζουμ σε εικόνες κ.ά. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εύκαμπτη (flexible) οθόνη αφής για να κάνετε το ίδιο πράγμα.

Το Apple Watch θα κυκλοφορήσει σε τρεις εκδόσεις όσο αφορά στο υλικό κατασκευής, το οποίο μπορεί να είναι αλουμίνιο, ανοξείδωτο ατσάλι ή χρυσό 18 καρατίων. Επιπλέον θα κυκλοφορήσει σε δύο μεγέθη (38mm και 42mm).

Apple Watch

Τα λουράκια είναι εναλλάξιμα επίσης και έρχονται σε διάφορα χρώματα ενώ διαθέτουν μαγνήτες για την ασφάλιση. Στο πίσω μέρος, αυτό δηλαδή που έρχεται σε επαφή με το δέρμα, υπάρχουν τέσσερις αισθητήρες που προστατεύονται από κρύσταλλο ζαφείρι (για μέτρηση καρδιακών παλμών).

Apple Watch

Διαθέτει ηχείο ενώ όλα τα ηλεκτρονικά στοιχεία του, έχουν χωρέσει σε ένα μικροσκοπικό board το οποίο έχει προστασία από το νερό και έχει την ονομασία Apple S1. Το smartwatch της Apple για GPS positioning βασίζεται στο iPhone ενώ φορτίζεται ασύρματα (με σύνδεση στον ειδικό φορτιστή MagSafe).

Apple Watch

Για να εκμεταλλευτεί ο χρήστης της δυνατότητες του Apple Watch θα πρέπει να διαθέτει iPhone και βεβαίως υποστηρίζονται ειδοποιήσεις (actionable).

 

Apple Watch

 

Apple Watch

Apple Watch

Apple Watch

Apple Watch

Apple Watch

via