Ανακοινώθηκε επίσημα το iPhone 6 4.7″ της Apple

iphone-6

Πριν λίγα λεπτά ανακοινώθηκε το iPhone 6 των 4.7 ιντσών, στην εκδήλωση της προγραμματισμένη εκδήλωση της Apple. Τι νέο φέρνει όμως;

Το νέο iPhone θα έχει οθόνη 4.7 ιντσών, ανάλυσης 750×1134 όπως ακριβώς έλεγαν οι διαρροές. Αυτό παράγει 348ppi πυκνότητα σε pixels, ξεπερνώντας το iPhone 5S, αλλά μένοντας πολύ πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Η οθόνη είναι τεχνολογίας IPS LCD και η Apple την αποκαλεί Retina HD.

Η κάμερα του iPhone 6, θα είναι iShight στα 8MP, κρατώντας την ανάλυση των περασμένων iPhones. Μεγαλώνουν τα pixels όμως, φτάνοντας στα 1.5μpixels. Το διάφραγμα του φακού θα είναι στα f/2.2, χωρίς OIS, παρά τις φήμες, αλλά έχει σταθεροποίηση μέσω software. Τέλος τραβάει πανοραμικές μέχρι 43ΜΡ.

Στο θέμα του βίντεο μπορεί να τραβήξει μέχρι 1080p στα 60fps, ενώ το slowmotion θα φτάνει τα [email protected], με την επιλογή για παραπάνω μείωση ανάλυσης ώστε να φτάσει τα 240fps.

 

iphone-6

Η κατασκευή της συσκευής είναι από αλουμίνιο, με το σηματάκι της Apple να είναι από ατσάλι. Το πάχος της συσκευής είναι μόλις 6.9mm.

Στο εσωτερικό του θα βρούμε Apple A8 στα 64bit, που προσφέρει 25% μεγαλύτερες επιδόσεις, ενώ η GPU θα δίνει 50% καλύτερα γραφικά. Το chipset είναι στα 20nm, που σημαίνει πως είναι 13% μικρότερο από τον Apple A7.

Η Apple υπόσχεται την ίδια αυτονομία με το iPhone 5S στην συσκευή, παρά την αύξηση της οθόνης.

Στην συσκευή θα υπάρχει βοηθητικός επεξεργατής Μ8, που θα ενσωματώνει βαρόμετρο και θα μπορεί να μετράει το αλλαγές στο υψόμετρο, αλλά και τα βήματά μας.

Το iPhone 6 θα έχει ενσωματωμένη δέκτη NFC για πληρωμές μέσω του Apple Pay, με σκοπό να αντικαταστήσει τις πιστωτικές μας κάρτες. Την ίδια λειτουργία είδαμε πέρσι στο Android 4.4 KitKat με το όνομα Tap & Pay.

To iPhone 6 θα κοστίζει $200 με συμβόλαιο για την έκδοση των 16GB, ενώ θα φτάνει τα $399 για την 128GB έκδοση. Τιμές ίδιες με τις περσινές!

Η συσκευή κυκλοφορεί στις 19 Σεπτεμβρίου, ξεκινώντας το πρώτο κύμα αγορών.

iphone-6-cases

via

Προσθέστε ένα σχόλιο