Δείτε τα σημαντικότερα προϊόντα του Steve Jobs

steve-jobs

Ο Steve Jobs γεννήθηκε για να αλλάξει τον κόσμο. Έχει χαρακτηριστεί ως οραματιστής στον χώρο των υπολογιστών και πολλές ιδέες του άλλαξαν τον τρόπο που οι καταναλωτές χρησιμοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία.

Αυτές λοιπόν είναι οι 10 πιο σημαντικές δημιουργίες του:

Apple II (1977)

Apple-II

Το Apple II ήταν η πρώτη μεγάλη επιτυχία της Apple λόγω της χρήσης του ως οικιακός υπολογιστής, παιχνιδομηχανή και ως εργαλείο ανάπτυξης λογισμικού από ερασιτέχνες προγραμματιστές. Ήταν ο πρώτος υπολογιστής με πλαστικό περίβλημα και η αρχική του τιμή ήταν στα 1,298 δολάρια.

Pixar (1986)

pixar

Ο Jobs άφησε την Apple το 1985, και το επόμενο έτος, αγόρασε ένα μικρό στούντιο κινουμένων σχεδίων από την Lucasfilm για 5 εκατομμύρια δολάρια. Το 1995 κυκλοφόρησε από αυτή το πρώτο Toy Story το οποίο ανέδειξε την σκληρή και καλή δουλειά της Pixar. Το 2006, ο Jobs πούλησε την Pixar στην Disney για 7,4 δισεκατομμύρια δολάρια η οποία μέχρι τότε είχε κερδίσει 10 Oscar και έχει προταθεί για 30 ακόμη.

Mac OS X (2001)

Mac-OS-X

To Mac OS X είναι ένα UNIX λειτουργικό σύστημα το οποίο άρχισε να αναπτύσσεται στην εταιρία NeXT από τα τέλη του 1980 και μέχρι την εξαγορά της από την Apple το 1997. Είχε αποδειχθεί τόσο επιτυχής που σχεδιάστηκε και προσαρμόστηκε ως iOS στο iPhone, iPad και iPod Touch.

iTunes (2001) / iTunes Store (2001)

itunes

Το iTunes είναι μια εφαρμογή αναπαραγωγής και διαχείρισης πολυμέσων που δημιουργήθηκε από την Apple Inc. στις 9 Ιανουαρίου 2001. Το iTunes πωλεί πλέον εκατομμύρια κομμάτια την ημέρα, αποδίδοντας δισεκατομμύρια σε έσοδα.

iPod (2001)

ipod-2001

Το iPod δεν άλλαξε απλά τον τρόπο που εμείς αποθηκεύαμε την μουσική μας, άλλα άλλαξε και τον τρόπο που την ακούγαμε. Τέρμα οι περιορισμοί σε CD. Πλέον οι χρήστες μπορούσαν να ακούσουν το ένα single μετά το άλλο κάνοντας το κομμάτι πιο σημαντικό από το άλμπουμ στο οποίο είχε δημοσιευθεί.

iPhone (2007)

iphone-2007

Το iPhone χτύπησε τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών σαν αστραπή, και άλλαξε ολοκληρωτικά το κόσμο των φορητών υπολογιστών. Δεν ήταν το πρώτο κινητό τηλέφωνο με οθόνη αφής, αλλά ήταν το πρώτος ευκολονόητο και διασκεδαστικό του είδους του. Επιπλέον ήταν το πρώτο κινητό που το λογισμικό και το υλικό του ήταν τέλεια συγχρονισμένα

iPad (2010)

ipad-2010

Οι κριτικοί γέλασαν όταν το όνομα της ταμπλέτας της Apple ανακοινώθηκε, αλλά κανείς δεν γελάει τώρα. Το iPad έκανε την φορητότητα υπολογιστών πιο εύκολη, προσιτή και διασκεδαστική. Μπορεί να μην ήταν η πρώτη ταμπλέτα που κυκλοφόρησε αλλά ήταν η πρώτη χωρίς γραφίδα και πληκτρολόγιο.

via

Προσθέστε ένα σχόλιο