Δείτε το drone της Amazon που μεταφέρει πακέτα

amazon-prime-air-drones

Το Δεκέμβριο του 2013, η Amazon εντυπωσίαζε με την ανακοίνωση του Prime Air, ενός νέου τρόπου παράδοσης παραγγελιών με τη χρήση drones σε χρόνο μικρότερο των 30 λεπτών, ένα project το οποίο κατά την εταιρεία δε θα αργούσε να γίνει πραγματικότητα.

Δύο χρόνια μετά, η Amazon έχει να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες για το φιλόδοξο αυτό σχέδιο με ένα νέο βίντεο αλλά και παρουσιάζοντας το τελευταίο πρωτότυπο drone το οποίο θα είναι «ένα από τα πολλά» που κατά την εταιρεία θα είναι υπεύθυνα για παραδόσεις προϊόντων.

Στο εντυπωσιακό νέο βίντεο, ο πρώην παρουσιαστής της εκπομπής Top Gear, Jeremy Clarkson, μας δίνει μια εικόνα για το μέλλον που οραματίζεται η Amazon, και το οποίο κατά τον παρουσιαστή δεν είναι καθόλου μακρυά.

Στο σενάριο που εκτυλίσσεται, μια έκτακτη παραγγελία από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Amazon, φτάνει στις αποθήκες της εταιρείας με το δέμα να εισάγεται στο drone πολύ γρήγορα.

Στη συνέχεια το drone απογειώνεται ξεκινώντας το ταξίδι προς τις συντεταγμένες που αντιστοιχούν στο σπίτι που πρέπει να παραδοθεί το δέμα.

Η εμβέλεια του drone φτάνει τα 24 χιλιόμετρα ενώ η ταχύτητα του είναι εντυπωσιακή αφού μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 88 χλμ/ώρα.

Κατά την προσέγγιση του σπιτιού, το drone της Amazon ερευνά τον περίγυρο για τον κατάλληλο χώρο προσγείωσης και παράδοσης του δέματος, εντοπίζοντας την ειδική σήμανση που έχει αφήσει από πριν ο καταναλωτής.

Όπως αναφέρει η Amazon, το Drone που εμφανίζεται στο βίντεο είναι ένα από τα πολλά τα οποία δοκιμάζει η εταιρεία, με στόχο τη δημιουργία πολλαπλών μοντέλων ανάλογα τις συνθήκες και την περιοχή με το συγκεκριμένο να είναι κατάλληλο για αγροτικές και ημιαστικές περιοχές.

Τα εμπόδια που έχει να αντιμετωπίσει η Amazon είναι ακόμη πολλά ενώ για την ώρα η εταιρεία δε δίνει κάποια νέα πληροφορία για το πότε θα γίνει εμπορικά διαθέσιμη η υπηρεσία, με την άδεια πτήσης από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των Η.Π.Α (FAA), να εκκρεμεί.

via

Tags:

Προσθέστε ένα σχόλιο