Το Android “τρώει” το iOS, σταθερό το Windows Phone στην Ε.Ε.

Picture

Τα στοιχεία του τελευταίου τριμήνου όσον αφορά το μερίδιο των mobile πλατφορμών έδωσε στη δημοσιότητα η Kantar Worldpanel, τα οποία δείχνουν σταθερή άνοδο του Android εις βάρος του iOS.
Σύμφωνα με αυτά, στην Ευρώπη των “5” (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία), για το τρίμηνο που τελείωσε στις 31 Ιουλίου, το μερίδιο του Android ανήλθε στο 75,1%, αυξημένο κατά 2,7 ποσοστιαίες μονάδες από το προηγούμενο τρίμηνο. Το κέρδος του ήταν απώλεια για την Apple και το iOS που βρέθηκε στο 14,5% από το 17,5%, έτσι το Windows Phone παρέμεινε πρακτικά σταθερό, στο 8,5% (από 8,4% το προηγούμενο τρίμηνο).

Πιo αποκαλυπτικά είναι τα δεδομένα που έρχονται από την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες,όμως. Στη χώρα της Ανατολής, το Android συνεχίζει να κυριαρχεί με 84,6%, γνωρίζοντας σημαντική αύξηση από το 79,8% του προηγούμενου τριμήνου! Και πάλι σχεδόν το σύνολο της διαφοράς βαραίνει το iOS, που έπεσε από το 17,5% στο 13,2%, ενώ οι υπόλοιποι παίκτες παρέμειναν στα ίδια επίπεδα. Όσο για τις ΗΠΑ, εκεί το Android και πάλι ανέβηκε, λιγότερο αυτή τη φορά, από το 59,1% στο 62,9%, με το iOS να βρίσκεται από το 34,6% στο 30,9%. Άσχημα είναι τα νέα και για το Windows Phone στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, αφού έπεσε και πάλι κάτω από το 4% (3,9%), παρ’ότι με κόπο είχε αγγίξει το 4,7% το προηγούμενο τρίμηνο. Αυτό διότι αυξήθηκαν τα μερίδια των “υπόλοιπων” πλατφόρμων στο 2,3% συνολικά.

Δείτε τα πλήρη στοιχεία εδώ.

via