Κυκλοφόρησε η δοκιμαστική έκδοση του Android N

android-n

Αν και περιμέναμε να μάθουμε περισσότερα για την επόμενη μεγάλη έκδοση του Android στις 18 Μαΐου στο συνέδριο Google I/O όπως παραδοσιακά γίνεται κάθε χρόνο, φέτος η Google κάνει την έκπληξη κυκλοφορώντας πολύ νωρίτερα την πρώτη δοκιμαστική έκδοση του Android N.

Εδώ και μερικές ώρες, μπορούμε να πάρουμε μια πρώτη γεύση του Android N μέσα από την Developer Preview έκδοση που κυκλοφόρησε η Google για τις Nexus συσκευές και συγκεκριμένα για τα μοντέλα Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player και Nexus 9. Στη λίστα δεν περιλαμβάνεται το Nexus 5, μία από τις συσκευές της Google που κυκλοφόρησε το 2013 και συνάντησε μεγάλη εμπορική επιτυχία.

Για πρώτη φορά, όσοι ενδιαφέρονται να εγκαταστήσουν τη δοκιμαστική έκδοση, μπορούν να το κάνουν πολύ εύκολα με τη μέθοδο OTA, με μοναδική προϋπόθεση την εγγραφή τους στην ιστοσελίδα g.co/androidbeta.

android-n

Στις αλλαγές που φέρνει το Android N και που μαθαίνουμε σήμερα, ξεχωρίζουν οι ανανεωμένες ειδοποιήσεις που πλέον θα εμφανίζουν περισσότερη πληροφορία, ενώ ο χρήστης θα μπορεί να αλληλεπιδρά μ’ αυτές ακόμα πιο γρήγορα.

Οι προγραμματιστές μπορούν πλέον να ομαδοποιούν πολλαπλά μηνύματα για την εφαρμογή τους κάτω από μία ειδοποίηση έτσι ώστε η «ενόχληση» του χρήστη να είναι μικρότερη.

Επιπλέον, το Android θα αποκτήσει επίσημα τη λειτουργία split-screen, με τους κατασκευαστές να έχουν προηγηθεί εδώ και αρκετά χρόνια με τις δικές τους υλοποιήσεις. Με τη λειτουργία split-screen, ο χρήστης μπορεί να εμφανίζει στην ίδια οθόνη δύο εφαρμογές, ένα χαρακτηριστικό που θα φανεί χρήσιμο κυρίως στα android tablets.

Ακόμα η Google προσθέτει τη δυνατότητα picture-in-picture κατά την οποία η αναπαραγωγή ενός βίντεο γίνεται σε ένα μικρό παράθυρο, με το χρήστη να μπορεί να το τοποθετήσει όπου θέλει προκειμένου να συνεχίσει την ίδια στιγμή να ασχολείται με άλλη εφαρμογή.

Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του Android Marshmallow, η λειτουργία Doze, θα βελτιστοποιηθεί στο νέο Android, με την εξοικονόμηση ενέργειας να ξεκινά από τη στιγμή που η οθόνη κλείνει όταν και η πλατφόρμα θα απενεργοποιεί ενεργοβόρες διαδικασίες.

Με τον τρόπο αυτό αλλά και με άλλες βελτιώσεις που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση μνήμης, η Google πιστεύει ότι η αυτονομία μιας συσκευής με Android N θα αυξηθεί σημαντικά.

android-n-multiwindow

Στο αναλυτικό μήνυμα που συνοδεύει την ανακοίνωση του Android N, ο Hiroshi Lockheimer της Google αναφέρει ότι η απόφαση της εταιρείας να διαθέσει από σήμερα το Android N στους προγραμματιστές, γίνεται προκειμένου η εταιρεία να λάβει περισσότερες πληροφορίες για τυχόν προβλήματα, και να διαθέσει την τελική έκδοση στους κατασκευαστές ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι.

android-n-timeline

Περισσότερες πληροφορίες για το Android N, μεταξύ των οποίων και την τελική του ονομασία, θα μάθουμε στις 18 Μαΐου, ημέρα έναρξης του συνεδρίου Google I/O.

via

Προσθέστε ένα σχόλιο