Το iPod classic είναι νεκρό μαζί με τον 30-pin connector

ipod-classic

Την ώρα που η Apple ανακοίνωνε τα νέα iPhone 6, iPhone 6 Plus και Apple Watch, ένα θρυλικό προϊόν από τη γκάμα της εταιρείας έφτανε στο τέλος της ζωής του. Εννοούμε το iPod classic.


Το τέλος του iPod classic σηματοδοτεί και το τέλος της ζωής του γνωστού 30-pin onnector της Apple, αφού το κλασσικό iPod ήταν το μοναδικό που είχε απομείνει από τη γκάμα της αμερικάνικης εταιρείας με τέτοιου είδους υποδοχή. Όλες οι άλλες συσκευές της εταιρείας διαθέτουν τον νέο Lightning conmector που παρουσιάστηκε το 2012 με το iPhone 5.

Η μετάβαση από τον 30-pin connector στον Lightning ολοκληρώθηκε μόλις σε δύο χρόνια. Το iPod classic έγινε μέρος της γκάμας προϊόντων της Apple από τις 23 Οκτωβρίου του 2001. Το προϊόν δεν αναβαθμίστηκε έως την έκδοση της 6ης γενιάς που κυκλοφόρησε το 2009. Τα τελευταία πέντε χρόνια, παρέμεινε μοναδικό στο είδος του με χωρητικότητα 160GB και κόστος $249. Τώρα που η εταιρεία προσέφερε προϊόντα όπως τα νέα iPhone 6 με χωρητικότητα 128GB, το iPod classic έμοιαζε με κατάλοιπο μίας άλλης εποχής. Και τώρα έφτασε στο τέλος της εμπορικής του διαδρομής.

via

Προσθέστε ένα σχόλιο