Οι καλύτερες πρωταπριλιάτικες φάρσες από Samsung, Google, Sony και άλλους

april-fools

Το ημερολόγιο γράφει 1η Απριλίου και οι τεχνολογικοί γίγαντες δεν χάνουν την ευκαιρία είτε να τρολάρουν τους fans τους είτε να παρουσιάσουν project που κατά βάθος θα ήθελαν να είναι αληθινά. Κάποια από αυτά είναι αστεία και άλλα που θα θέλαμε να δούμε.

Samsung

Ξεκινάμε με τη Samsung, η οποία σκαρφίστηκε το Internet of Trousers κατά το (Internet of Things), μια σειρά από «έξυπνα παντελόνια» που σου στέλνουν ειδοποίηση στο κινητό αν ξέχασες να ανεβάσεις το φερμουάρ, όταν είσαι πολλή ώρα σε αδράνεια ενώ κλειδώνουν την πόρτα του ψυγείου αν έχεις πάρει κιλά.

Samsung-Internet-of-Trousers

Sony

Οι Ιάπωνες μετά από 30 χρόνια έρευνας δημιούργησαν το Proton Pack από το Ghostbusters, το οποίο έχει βάρος 6.66 κιλά, είναι ανθεκτικό σε νερό και λάσπη, ενώ έχει ενσωματωθεί το Stamina Mode όπως στα κινητά, για μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας.

Google

Η σημερινή μέρα είναι η αγαπημένη της Google η οποία κάνει διάφορα tricks σε χάρτες, φωτογραφίες, gmail κλπ. Μια ενδιαφέρουσα πρόταση είναι το Cardboard Plastic, το πρώτο headset όχι για virtual, αλλά για actual reality εμπειρία. Προσφέρει εξαιρετική ανάλυση, ήχο, είναι συμβατό με όλα τα apps και αδιάβροχο!

Μετά το αυτοοδηγούμενο αυτοκίνητο, η Google φέρνει το αυτοκινούμενο ποδήλατο στην Ολλανδία, κάτι που θα άρεσε σε πολλούς.

Η ομάδα του Google Play επανεφευρίσκει τα βιβλία κάνοντας το κινητό πολύ πιο απλό. Για κάθε βιβλίο που θέλεις να διαβάσεις αγοράζεις ξεχωριστή συσκευή. Τα realBooks σου προσφέρουν την εμπειρία ενός κανονικού βιβλίου, ακόμη και τη μυρωδιά του χαρτιού.

Το Google Express χρησιμοποιεί αλεξίπτωτα για να κάνει την παράδοση δεμάτων, πως πάνε τα αλεξίπτωτα στον αέρα; Φυσικά με drones.

YouTube SnoopaVision

Honda

Μιας και τα emoji χρησιμοποιούνται κατά κόρον στην επικοινωνία μας στο διαδίκτυο, γιατί όχι και στην καθημερινότητα; Η Honda γίνεται η πρώτη εταιρεία που στην πινακίδα κυκλοφορίας δεν βάζει γράμματα και αριθμούς, αλλά emoji.

Στόχος είναι να προσεγγίσει το νεανικό κοινό και το πρώτο μοντέλο με emoji είναι το Honda Civic Type-R με τους οδηγούς να έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τα συναισθήματά τους αντί να έχουν απλούς βαρετούς αριθμούς και γράμματα.

honda-emoji

SpatiaFlight

Ένα ιπτάμενο ηχείο για μουσική on the go. Όταν βγαίνεις από το σπίτι, αντί να φορέσεις τα ακουστικά σου και να απομονωθείς, το ηχείο σε ακολουθεί σε κάθε δραστηριότητά σου και παίζει την ανάλογη μουσική. (Στο 1:10 το ιπτάμενο ηχείο παίζει την κατάλληλη μουσική για γυμναστική και κάνει ασκήσεις μαζί με τον ιδιοκτήτη του).

Dominos

Η γνωστή αλυσίδα έφτιαξε το Domimaker, ένα ρομποτικό χέρι που ελέγχεις από απόσταση μέσα από την smart συσκευή σου και κόβει τις πίτσες.

Citroën

Citroën και Arsenal ανακαινίζουν το διάσιμο Emirates stadium που αποκτά μια ειδική ηλιοροφή η οποία θα επιτρέψει στον καλύτερο έλεγχο των καιρικών συνθηκών και βελτιώνει τις επιδόσεις των παικτών.

via

Προσθέστε ένα σχόλιο