Σύμφωνα με μελέτη δεν υπάρχει σύνδεση του καρκίνου του εγκεφάλου με τα κινητά τηλέφωνα

cell-phones

Το αν, και με ποιο τρόπο, τα κινητά τηλέφωνα αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στον εγκέφαλο αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια πεδίο μελέτης για τους επιστήμονες.

Αν και δεν μπορεί με μία μελέτη να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα, μία τουλάχιστον στατιστική ανάλυση δεδομένων στην Αυστραλία, δείχνει ότι τα κινητά τηλέφωνα είναι από ότι φαίνεται αρκετά ασφαλή.

Στην μελέτη εξετάζεται η συχνότητα εμφάνισης του καρκίνου του εγκεφάλου στον πληθυσμό της Αυστραλίας από το 1982 έως στο 2013. Η μελέτη, τοποθετεί δεδομένα από την αρχή της εμφάνισης των κινητών τηλεφώνων (από 0%) μέχρι την επικράτηση τους μεταξύ του πληθυσμού, έναντι των ποσοστών καρκίνου του εγκεφάλου, χρησιμοποιώντας δεδομένα από καταγεγραμμένες περιπτώσεις σε εθνικές υπηρεσίες.

Τα αποτελέσματα έδειξαν μία πολύ μικρή αύξηση στα ποσοστά καρκίνου του εγκεφάλου στον αντρικό πληθυσμό, ενώ έδειξαν σταθερό επίπεδο μεταξύ των γυναικών. Η έρευνα έδειξε μία σημαντική αύξηση στους άντρες άνω των 70 ετών, ωστόσο αυτή η αύξηση άρχισε το 1982, αρκετό καιρό πριν παρουσιαστούν τα κινητά τηλέφωνα.

Τα αποτελέσματα της μελέτης, ταιριάζουν με τα αποτελέσματα μελετών που διεξήχθησαν σε άλλες χώρες, αλλά η Αυστραλία είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα, επειδή όλες οι περιπτώσεις καρκίνου, είναι υποχρεωτικό από τον νόμο, να καταγράφονται, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνεπή στοιχεία για να εργαστεί κάποιος.

via

Προσθέστε ένα σχόλιο