Το Project Ara θα κυκλοφορήσει εμπορικά το 2017

Project-Ara

Στην εξέλιξη και την εμπορική διαθεσιμότητα συσκευών, οι οποίες θα βασίζονται στην πλατφόρμα Project Ara, αναφέρθηκε η Google κατά τη διάρκεια παρουσίασης στο Google I/O 2016.

Η αμερικανική εταιρεία, μέσω του τμήματος ATAP (Advanced Technology and Projects), έβαλε τέλος στην έντονη φημολογία περί εγκατάλειψης του προγράμματος και παρουσίασε στη σκηνή το πρώτο αρθρωτό smartphone της σειράς, το Ara Developer Edition – το οποίο θα γίνει διαθέσιμο στους developers μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Οι “future-proof” συσκευές, που θα ακολουθούν την αρθρωτή (modular) αρχιτεκτονική του Ara, θα μπορούν να αναβαθμίζονται εύκολα από το χρήστη, παρέχοντας του τη δυνατότητα να αλλάζει σχεδόν όλα τα σημαντικά τμήματα (χωρίς την ανάγκη επανεκκίνησης ή προσθήκης οδηγών), ενώ αυτές βρίσκονται «εν λειτουργία» – διατηρώντας σε σταθερή θέση μόνο τον επεξεργαστή (SoC) και την οθόνη.

Η ομάδα ATAP συγκροτήθηκε υπό τη διεύθυνση της Regina Dugan (πρώην διευθύντρια της DARPA), με σκοπό την δημιουργία καινοτόμων προγραμμάτων, ο κύκλος ανάπτυξης των οποίων δεν ξεπερνά συνήθως τα δύο έτη. Όταν οι ενημερώσεις από το Project Ara περιορίστηκαν – το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό την εποπτεία του Richard Woolridge – πολλοί υπέθεσαν ότι η Google θα εγκατέλειπε διακριτικά το πρόγραμμα .

Η τελική “consumer” έκδοση αναμένεται να φτάσει στα ράφια των καταστημάτων το 2017 (με άγνωστη έως τώρα τιμή λιανικής πώλησης) και θα διαθέτει έξι “γενικές” υποδοχές επέκτασης, τις οποίες θα εκμεταλλεύονται τα διάφορα αποσπώμενα τμήματα (μπαταρία, κάμερα, αποθηκευτικός χώρος, υποσυστήματα ήχου/επικοινωνίας κα), ενώ στη θέση του λειτουργικού συστήματος θα βρίσκεται φυσικά το Android της Google.

via

Προσθέστε ένα σχόλιο