Ανακοινώθηκε επίσημα το LG V20

LG-V20

Όπως αναμενόταν, τα ξημερώματα η LG παρουσίασε το νέο της κορυφαίο smartphone, το V20, το οποίο είναι και το πρώτο που κυκλοφορεί με ενσωματωμένη τη νέα έκδοση του Android την 7.0 Nougat.

Κύρια χαρακτηριστικά του V20 όπως και στον προκάτοχό του είναι το σύστημα διπλής κάμερας αλλά και η δεύτερη οθόνη που εντοπίζουμε στο άνω μέρος της εμπρόσθιας όψης. Σε ότι αφορά το σύστημα διπλής κάμερας αυτό βρίσκεται πλέον στο πίσω μέρος, διατηρώντας τον ευρυγώνιο φακό στο εμπρόσθιο μέρος για selfies με περισσότερο περιεχόμενο και με ανάλυση 5MP. Το ίδιο ισχύει και στο πίσω μέρος, με τον πρώτο αισθητήρα να έχει ανάλυση 16MP και τον δεύτερο στα 8MP με ευρυγώνιο φακό με οπτική γωνία 135 μοιρών.

Επιπλέον η κύρια κάμερα των 16MP υποστηρίζει οπτική σταθεροποίηση και διάφραγμα F1.8 ενώ δε λείπει το laser autofocus που χρησιμοποιεί τα τελευταία χρόνια η εταιρεία στα κορυφαία της smartphone για γρήγορη εστίαση.

Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά, η IPS οθόνη παραμένει στις 5,7 ίντσες, με ανάλυση 2560×1440 ενώ ξεχωρίζει η δεύτερη μικρότερη οθόνη στο πάνω μέρος με ανάλυση 160×1040 η οποία εμφανίζει συγκεκριμένες πληροφορίες και συντομεύσεις ενώ λειτουργεί ανεξάρτητα από την κύρια οθόνη. Το LG V20 στηρίζεται στο τελευταίο chipset της Qualcomm, το Snapdragon 820 με 4GB μνήμη και 64GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου.

LG-V20

Η αποσπώμενη μπαταρία αναβαθμίζεται από τα 3.000mAh στα 3.200mAh ενώ μία ακόμη αλλαγή βρίσκεται στη θύρα φόρτισης και σύνδεσης με υπολογιστή η οποία είναι πλέον USB Type-C.

Ένα ακόμη δυνατό χαρακτηριστικό της συσκευής όπως είχε προαναγγελθεί, είναι το σύστημα ήχου που ενσωματώνει. Συγκεκριμένα το V20 έρχεται με 32-bit τετραπλό DAC με την ποιότητα ήχου από τα ακουστικά να είναι σημαντικά καλύτερη από τον ανταγωνισμό σύμφωνα με την LG ενώ η συσκευή υποστηρίζει και αρκετά lossless audio formats όπως FLAC, DSD, AIFF και ALAC.

Στην περίπτωση αναπαραγωγής παρόμοιων αρχείων, και οι τέσσερις μετατροπείς δουλεύουν παράλληλα ενώ σε αντίθετη περίπτωση οι τρεις από τους τέσσερις απενεργοποιούνται προκειμένου να εξοικονομηθεί μπαταρία.

Σε ότι αφορά την κατασκευή, το πίσω μέρος είναι μεταλλικό αλλά η εταιρεία έχει επιλέξει το πλαστικό για το άνω και κάτω μέρος της συσκευής σε σχέση με τον προκάτοχό του προκειμένου όπως αναφέρει να αντέχει καλύτερα στις πτώσεις.

Η κυκλοφορία του LG V20 θα γίνει αρχικά στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κορέα μέσα στο μήνα, με τις υπόλοιπες αγορές να ακολουθούν το επόμενο διάστημα.

via

Προσθέστε ένα σχόλιο