Τι προσέχουμε όταν αγοράζουμε μεταχειρισμένο smartphone ή laptop

smartphone-and-laptop-purchase

Επειδή τα μεταχειρισμένα smartphone και laptop είναι πιο φτηνά από τα καινούργια και πολλές φορές αξίζει να τα αγοράσουμε γιατί προέρχονται από ανθρώπους που τα έχουν προσέξει αρκετά, πάμε να δούμε 5+1 συμβουλές για το τι πρέπει να προσέξετε όταν θέλετε να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο προϊόν.

1. Μην καταθέτετε ποτέ χρήματα προκαταβολικά και μέσω τραπέζης. Πρέπει να γίνει συνάντηση και να τα δώσετε τότε τα λεφτά. Αν υπάρχει ανάγκη για κατάθεση, τότε κάντε το μέσω Paypal γιατί υπάρχει δικλείδα ασφαλείας και μπορείτε να τα πάρετε πίσω (έστω και μετά από λίγη γραφειοκρατία).

2. Μην κάνετε ποτέ αγορές εξ’ αποστάσεως. Εκτός κι αν έχετε εχέγγυα για τον πωλητή όπως γίνεται πχ. στο eBay. Αν αγοράζετε από αγγελία σε εφημερίδα ή σε αμφιλεγόμενα site, καλό είναι να προτιμήσετε πωλητές από την ίδια πόλη ή από κοντινή περιοχή για να βρεθείτε μαζί τους.

3. Πρέπει να γνωρίζετε όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για τον πωλητή, όπως το όνομά του, το τηλέφωνό του (και σταθερό αν είναι δυνατόν), το email του κλπ. Έτσι μπορείτε να έρθετε σε επαφή αν κάτι πάει στραβά. Πωλητές που δίνουν μόνο κινητό ή μόνο email είναι ύποπτοι.

4. Να ελέγχετε πάντοτε εξονυχιστικά τη συσκευή πριν την αγοράσετε. Εάν δεν έχετε γνώσεις, πάρτε μαζί σας ένα φίλο που έχει ή απευθυνθείτε σε ένα κατάστημα. Ο έλεγχος πρέπει να περιλαμβάνει τις λειτουργίες της συσκευής, το φορτιστή, τα ακουστικά, τη μπαταρία, την οθόνη κλπ. Καλό είναι να ζητάτε από τον πωλητή να φορτίζει πλήρως τη συσκευή έτσι ώστε να τη δείτε με την ησυχία σας και να κάνετε τους ελέγχους. Αν η μπαταρία ξεφορτίσει όσο βλέπετε το smartphone ή το laptop, τότε παίζει να έχει πρόβλημα.

5. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το αντικείμενο που έχετε δει ή διαβάσει στην αγγελία είναι το ίδιο με αυτό που κρατάτε στα χέρια σας. Κοινώς κοιτάξτε τα χαρακτηριστικά μέσα από τη συσκευή (μνήμη, επεξεργαστής, κάμερα κλπ) για να εξαφανίσετε κάθε αμφιβολία.

6. Να ελέγχετε πάντα τη συσκευή σε κλειστό χώρο έτσι ώστε να μπορείτε να δείτε αναλυτικά την οθόνη και τη φωτεινότητά της. Αν ο πωλητής δεν θέλει με τίποτα να μπει σε εσωτερικό χώρο (ακόμα και καφετέρια), τότε ενδέχεται να είναι ύποπτος. Σιγουρευτείτε ότι έχετε αρκετό χρόνο για να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι.

via

Προσθέστε ένα σχόλιο