Ήρθαν οι μυστικές συζητήσεις στον Facebook Messenger

facebook-messenger-secret-conversations

Το Facebook πριν από μερικούς μήνες ξεκίνησε να δοκιμάζει end-to-end κρυπτογράφηση για το Messenger και σήμερα ανακοίνωσε ότι πέρασε με επιτυχία τις δοκιμές και ότι είναι διαθέσιμη για τους 1 δισεκατομμύριο χρήστες του σε όλο τον κόσμο.

Όπως το WhatsApp, που ανήκει επίσης στο Facebook, έτσι και το Messenger χρησιμοποιεί το Signal Protocol, το οποίο έχει αναπτυχθεί από την Open Whisper Systems.

Για να έχεις κρυπτογραφημένη συζήτηση με κάποιον θα πρέπει να ξεκινήσεις μια «Secret Conversation» με το συγκεκριμένο άτομο. Μια τέτοια μυστική συζήτηση μπορεί να ξεκινήσει πατώντας πάνω δεξιά στις λεπτομέρειες της συζήτησης που θες να κάνεις μυστική και μετά στην επιλογή “Μυστική συζήτηση”. Η «Secret Conversation» είναι ξεχωριστή από οποιαδήποτε άλλη συζήτηση που έχεις με το άτομο αυτό, σε αυτή μπορείς να έχεις πρόσβαση από μια μόνο συσκευή και δεν συγχρονίζεται στις υπόλοιπες.

Μέσα σε μια μυστική συζήτηση δεν θα μπορείς να ανταλλάσσεις GIF και video, όμως είναι δυνατή η αποστολή φωτογραφιών και stickers. Επιπλέον, μπορείς να βάλεις ένα χρονόμετρο στα μηνύματα τα οποία θα αυτοκαταστρέφονται όπως στο Snapchat, ο χρόνος που μπορείς να ορίσεις είναι από 5 λεπτά έως μια μέρα.

facebook-messenger-secret-conversations

Το νέο χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο για όλους και απαιτεί την τελευταία έκδοση του Messenger.

via

Προσθέστε ένα σχόλιο