Τι μπορεί να φταίει για τις εκρήξεις του Samsung Galaxy Note 7;

samsung-galaxy-note-7

Το φιάσκο με το Samsung Galaxy Note 7 συνεχίζεται με τον τεχνολογικό κολοσσό να σταματά για δεύτερη φορά τις πωλήσεις μέσα σε περίπου έναν μήνα και να ζητά από τους κατόχους της ανά τον κόσμο, να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το smartphone μετά και τις νέες εκρήξεις.

Όταν έγινε η πρώτη ανάκληση, αυτό που θεωρήθηκε ότι φταίει ήταν ένα κατασκευαστικό λάθος στην μπαταρία. Οι μπαταρίες ήταν κατασκευασμένες από τμήμα της Samsung, στη συνέχεια ανατέθηκε η κατασκευή τους στην κινέζικη ATL, που αρχικά είχε αναλάβει την κατασκευή του 30% των μπαταριών του Samsung Galaxy Note 7.

Φτάνουμε στο σήμερα όπου τα νέα υποτιθέμενα ασφαλή Samsung Galaxy Note 7 πιάνουν φωτιά το ένα μετά το άλλο, η Samsung σταμάτησε την παραγωγή και τις πωλήσεις ξανά. Το ερώτημα είναι τι φταίει αυτή τη φορά;

Η Samsung δεν έχε δώσει κάποια επίσημη εξήγηση, όμως φαίνεται πως το πρόβλημα εκτείνεται πέραν ενός προμηθευτή μπαταριών. Η Wall Street Joutnal μίλησε με κάποιους ειδικούς προκειμένου να διερευνήσει την υπόθεση και να δει τι μπορεί να φταίει τελικά. Σύμφωνα με την άποψη του καθηγητή μηχανολογίας στο Carnegie Mellon University, αυτό που φταίει είναι το σύστημα ελέγχου τάσης της μπαταρίας. Ο καθηγητής υποστηρίζει επίσης πως η χαμηλή ποιότητα υλικών που χρησιμοποιούνται στις μπαταρίες μπορεί να είναι επίσης ένας λόγος για τις εκρήξεις.

Ο Cho Jae-phil, διευθυντής στο Future Batteries Research Center, αναφέρει πως το να παράγεις τον τεράστιο αριθμό μπαταριών που απαιτούνταν για τα νέα κομμάτια αντικατάστασης του Samsung Galaxy Note 7 σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, είναι πολύ πιθανό να έχει οδηγήσει σε κάποιες ελλείψεις στον έλεγχο ποιότητας. «More quality issues can surface when you have a supplier trying to mass produce batteries in a short amount of time», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η όλη ιστορία με την δεύτερη διακοπή πωλήσεων σίγουρα θα κοστίσει στη Samsung και σε χρήματα αλλά και σε αξιοπιστία, όμως οι αναλυτές αναφέρουν ότι αν είναι να δούμε κάτι θετικό στην υπόθεση είναι ότι συνέβη στη σειρά Note και όχι στη σειρά Galaxy S. Επισημαίνεται ότι η σειρά S πουλά τα τριπλάσια από τα Note.

Δείτε τα video:

via