Λειτουργία Data Saver στο Messenger για λιγότερη κατανάλωση δεδομένων

facebook-messenger

Το Facebook ξεκίνησε να δοκιμάζει ένα νέο χαρακτηριστικό για το Messenger app σε Android συσκευές. Πολλοί χρήστες αναφέρουν ότι μέσα στην εφαρμογή εμφανίζεται η επιλογή «Data Saver» για να μην καταναλώνονται πολλά δεδομένα όταν δεν υπάρχει πρόσβαση σε WiFi.

Το Data Saver του Messenger σου δίνει τη δυνατότητα να απενεργοποιήσεις το αυτόματο download φωτογραφιών και video, που αποστέλλονται από τους φίλους σου. Όταν είναι ενεργοποιημένο το χαρακτηριστικό, το υλικό θα κατέβει μόνο όταν πατήσεις εσύ επάνω του και έχεις τον έλεγχο για το αν θα καταναλωθούν δεδομένα, ή όχι.

Το νέο χαρακτηριστικό λειτουργεί μόνο όταν είσαι συνδεδεμένος με τα δεδομένα του κινητού, όταν είσαι σε WiFi, το υλικό συνεχίζει να κατεβαίνει αυτόματα. Το Facebook Messenger θα καταμετρά πόσα δεδομένα έχουν αποθηκευτεί χρησιμοποιώντας το νέο feature.

facebook-messenger-data-saver

Αυτό είναι ένα ακόμη βήμα από τα πολλά που κάνει το Facebook σε μια προσπάθεια να διευκολύνει όσους ζουν σε χώρες όπου τα δεδομένα είναι πολύ ακριβά. Να θυμίσουμε ότι έχουν προηγηθεί τα Facebook Lite πέρσι και Facebook Messenger Lite, πριν από λίγες μέρες.

Ωστόσο, το νέο χαρακτηριστικό δεν σημαίνει ότι δεν θα είναι χρήσιμο και για όσους χρησιμοποιούν την εφαρμογή στις δυτικές χώρες.

via

Προσθέστε ένα σχόλιο