Έβαλε πωλητήριο η Cyta Ελλάδος

cyta

Το διαχωρισμό της Cyta Hellas από τις υπόλοιπες εταιρείες του ομίλου καθώς και την εξεύρεση επενδυτή που θα αναλάβει την πλήρη εξαγορά της εταιρείας, ανακοίνωσε το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, το περιβάλλον οικονομικής αβεβαιότητας και των συνεχών μεταβολών στην Ελλάδα «δημιουργεί καθημερινά για όλες τις εταιρίες του κλάδου τηλεπικοινωνιών νέες μεγάλες προκλήσεις και σε συνδυασμό με τις διεθνείς εξελίξεις στο χώρο αποφασίστηκε να διαχωριστούν οι διαδικασίες για τη Cyta Ελλάδος, από αυτές για τον υπόλοιπο Όμιλο της Cyta». Η εξέλιξη αυτή σύμφωνα με την εταιρεία «θα ανοίξει την προοπτική στρατηγικών επιλογών με δυνητικούς συνεργάτες επενδυτές για τη Cyta Ελλάδος».

Σε άλλα σημεία της ανακοίνωσης αναφέρεται ότι η εταιρεία διαθέτει 300.000 συνδρομητές, με 500 σημεία εξυπηρέτησης σε όλη την Ελλάδα καθώς και 5.500 χιλιόμετρα δικτύου οπτικών ινών. Για την αποκρατικοποίηση της Cyta Hellas, θα διοργανωθεί διαγωνισμός σε ημερομηνία που δεν έχει οριστεί, και στον οποίο οι υποψήφιοι επενδυτές θα υποβάλλουν προσφορές για την αγορά των 100% των μετοχών της εταιρείας.

Διευκρινίζεται ότι η διαδικασία πώλησης θα πραγματοποιηθεί ξεχωριστά από άλλες διαδικασίες για την αποκρατικοποίηση άλλων περιουσιακών στοιχείων της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου ή και της ίδιας της Αρχής.

via

Tags: