Ο Opera Neon είναι ο web browser του μέλλοντος

opera-neon

Η Opera φαίνεται ότι σκέφτεται ήδη το μέλλον των web browser. Για αυτό τον λόγο παρουσίασε σήμερα έναν concept browser τον οποίο αποκαλεί Opera Neon, ώστε να μας δώσει μια γεύση από το μέλλον.

Όπως και ο συμβατικός browser της εταιρείας Opera, έτσι και το Neon είναι χτισμένο πάνω στην μηχανή Blink. Ωστόσο, ο Neon browser έχει γραφτεί από την αρχή ώστε να φέρει νέα κινούμενα εφέ, χωρίς να επιβραδύνει την εμπειρία χρήσης.

Δίνει επίσης, νέους τρόπους στους χρήστες για να αλληλεπιδράσουν με το διαδίκτυο, όπως είναι η ικανότητα να μεταφέρετε και να σπρώξετε αντικείμενα, ή ακόμη και να σύρετε περιεχόμενο έξω από τον web browser για να το αποθηκεύσετε.

Κάποια από τα νέα features του Opera Neon δεν τα έχουμε ξαναδεί σε κάποιον άλλο browser, όπως την start page που χρησιμοποιεί το wallpaper της επιφάνειας εργασίας, μια sidebar με το δικό της video player, download manager και image gallery, καθώς και μια κάθετη μπάρα για οπτική εναλλαγή των tabs.

opera-neon

Επιπλέον, χρησιμοποιεί ένα έξυπνο σύστημα το οποίο διαχειρίζεται τα tabs. Αυτά που χρησιμοποιούμε συχνά θα μετακινηθούν στην κορυφή, ενώ τα λιγότερο σημαντικά θα μετακινηθούν προς τα κάτω. Τέλος, έχει μερικά ακόμη features όπως pop-out video player, snap-to-gallery, split-screen mode και άλλα.

Το Opera Neon είναι διαθέσιμο για download σε Mac και Windows μέσω του επίσημου site της εταιρείας.

via

Προσθέστε ένα σχόλιο