Η Apple επιβεβαιώνει πως το NFC θα είναι αποκλειστικά για το Apple Pay

iPhone-6-NFC

H Apple μετά από καιρό ενσωμάτωσε πομποδέκτη NFC στα iPhone 6 και iPhone 6 Plus και φάνηκε πως έκανε το επόμενο βήμα για την ενσωμάτωση πολλών διαφορετικών λειτουργιών στις νέες της συσκευές. Δεν μας αφήνει όμως να χαρούμε για πολύ, καθώς μαθαίνουμε από το Cultofmac.com πως το NFC chip θα είναι κλειδωμένο.

Τους παραπάνω ισχυρισμούς επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της εταιρίας, που ανέφερε πως το NFC των iPhone 6 και iPhone 6 Plus, θα είναι διαθέσιμο μόνο για το Apple Pay.

Όπως και με το Touch ID η Apple κρατάει την λειτουργία κλειδωμένη, τουλάχιστον για το πρώτο έτος. Σε αντίθεση με το Touch ID η Apple δεν μιλάει για μελλοντικές υλοποιήσεις, παρά μόνο για το Apple Pay, πράγμα που μας προβληματίζει.

Το NFC μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πληθώρα εφαρμογών, από συγχρονισμό συσκευών, ανταλλαγή αρχείων, αυτοματοποιημένων λειτουργιών και αυτόματη εκκίνηση εφαρμογών.  Το άνοιγμα του NFC στους developers, θα σήμαινε την επέκταση των δυνατοτήτων της συσκευής.

Η Apple έχει δείξει πως η συσκευή θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ξεκλειδώνουμε την πόρτα στα δωμάτια συνεργαζόμενων ξενοδοχείων, αλλά ακόμα δεν έχουμε ενημέρωση για το αν και πότε θα δώσει τα απαραίτητα APIs στους προγραμματιστές.  Ας ελπίσουμε πως θα γίνει σύντομα!

Πηγή

Προσθέστε ένα σχόλιο