Ανακοινώθηκαν επίσημα τα iPhone 8 και 8 Plus

apple-iphone-8-8-plus

Με μια διαφορετική ονομασία από αυτή που περιμέναμε, τα νέα iPhone 8 και iPhone 8 κυκλοφορούν στις 22 Σεπτεμβρίου, και στη χώρα μας μία εβδομάδα μετά, στις 29 Σεπτεμβρίου.

Τα νέα iPhone έχουν παρόμοιο σχεδιασμό με το παρελθόν, ωστόσο τώρα το μεταλλικό στοιχείο που κυριαρχούσε έδωσε την θέση του στο γυαλί, που κυριαρχεί τόσο στην πρόσοψη όσο και στην “πλάτη”.

Οι συσκευές θα κυκλοφορήσουν σε Silver, Space Gray καθώς και σε ένα νέο χρυσαφί χρώμα (7-layer color process) και είναι κατασκευασμένες από κράμα αλουμινίου αεροδιαστημικής τεχνολογίας, που είναι 50% ανθεκτικότερο.

Επίσης το γυαλί που αγκαλιάζει σχεδόν το σύνολο της συσκευής, είναι από τα ανθεκτικότερα στον κόσμο. Χάρη στην ύπαρξη γυαλιού στην πλάτη, τα νέα iPhone 8 και iPhone 8 Plus υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση Qi.

iphone-8-and-8-plus

Τα νέα iPhone 8 και iPhone 8 Plus εξοπλίζονται με το νέο A11 Bionic SoC (το οποίο είναι εξαπύρηνο, με δύο υψηλής απόδοσης πυρήνες και τέσσερις οικονομικούς από άποψη κατανάλωσης πυρήνες). Το διπύρηνο άρθρωμα είναι 25% ταχύτερο από το A10 ενώ το τετραπύρηνο άρθρωμα είναι 70% ταχύτερο από το A10. Πέρα από την εξαπύρηνη CPU, στο εσωτερικό του A11 Bionic SoC της Apple βρίσκουμε την πρώτη GPU που σχεδίασε η εταιρεία.

Οι δύο συσκευές αντέχουν στη σκόνη και στο νερό, αλλά αυτό δεν αποτέλεσε εμπόδιο για την Apple για να εγκαταστήσει στερεοφωνικά ηχεία στις συσκευές της.

iphone-8-8-plus

Όσον αφορά τις οθόνες, το iPhone 8 διαθέτει οθόνη 4,7 ιντσών ενώ το iPhone 8 Plus οθόνη 5,5 ιντσών, οπότε και σε αυτό το σημείο, πέρα από τις βελτιώσεις στην τεχνολογίας οθόνης True Tone (εξαιρετική χρωματική ακρίβεια, cinema wide color gamut και 3D touch), δεν έχουμε αλλαγές. Όσον αφορά στο True Tone, η οθόνη προσαρμόζει τη θερμοκρασία χρώματος ανάλογα με το φως στον περιβάλλοντα χώρο.

iphone-8-plus-camera

Όσον αφορά τον τομέα της κάμερας, το iPhone 8 διαθέτει κύρια κάμερα 12 Megapixels που βασίζεται σε έναν ολοκαίνουριο αισθητήρα με “deeper pixels”, νέο χρωματικό φίλτρο και οπτική σταθεροποίηση της εικόνας. Το 8 Plus από την άλλη διαθέτει δύο κάμερες, που βασίζονται επίσης σε δύο αισθητήρες 12 Megapixels που είναι ολοκαίνουριοι, με οπτική σταθεροποίηση εικόνας και με συστήματα φακών με διάφραγμα f/1.8 (wide angle) και f/2.8 (telephoto). Όσον αφορά στην υποστήριξη βίντεο, υποστηρίζεται λήψη 4K στα 60fps αλλά και 1080p με 240fps για slow motion.

iPhone-8-airpower

Για πρώτη φορά, ένα iPhone υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση και συγκεκριμένα το πρότυπο Qi που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια στα Android smartphones. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα αξεσουάρ φόρτισης που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά είναι συμβατά με το IPhone 8 ενώ η ίδια η Apple παρουσίασε ένα νέο ασύρματο φορτιστή της Belkin αλλά και μια δική της πρόταση, το AirPower που μπορεί να φορτίσει ασύρματα το Apple Watch Series 3 και τα AirPod (μέσω ειδικής θήκης).

iphone-8-8-plus

Το iPhone 8 θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις των 64GB/256GB με τιμή 799€ και 969€ αντίστοιχα, ενώ τo iPhone 8 Plus θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις 64GB/256GB, με τιμή 909€ και 1079€ αντίστοιχα.

iPhone-8-Plus

via

Προσθέστε ένα σχόλιο