Το CCleaner μόλυνε 2.27 εκατ. χρήστες με malware

ccleaner-malware

Χάκερ κατάφεραν να “τρυπώσουν” στο Ccleaner, το δημοφιλές software βελτιστοποίησης υπολογιστών και smartphone, με έναν τρόπο που θα μπορούσαν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους εκατομμύρια μηχανήματα.

Την αποκάλυψη έκανε η Piriform, θυγατρική της Avast που έχει αναπτύξει το πρόγραμμα, εκτιμώντας ότι το μολυσμένο πρόγραμμα βρίσκεται στις συσκευές 2,27 εκατομμυρίων χρηστών.

Ωστόσο, η εταιρεία έσπευσε να τους καθησυχάσει. “Λύσαμε το πρόβλημα πολύ γρήγορα, και πιστεύουμε πως δεν έχει προκληθεί ζημιά σε οποιονδήποτε χρήστη μας”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Με 5 εκατ. εγκαταστάσεις ανά εβδομάδα, το Ccleaner είναι εξαιρετικά δημοφιλές, αφού διαγράφοντας τα cookies και τα άχρηστα προγράμματα κάνει τους υπολογιστές και τα τηλέφωνα Android να “τρέχουν” πιο γρήγορα.

CCleaner-malware-version-533

Επηρεάστηκαν δύο εκδόσεις του λογισμικού, που εκδόθηκαν τον Αύγουστο. Έτσι, η Piriform συμβουλεύει τους χρήστες που έχουν εγκατεστημένα το CCleaner v5.33.6162 ή το Cloud v1.07.3191 να τα διαγράψουν όσο το δυνατόν συντομότερα, και να “κατεβάσουν” νεότερες εκδόσεις. Το software δεν αναβαθμίζεται αυτόματα.

via

Προσθέστε ένα σχόλιο