Το Shazam εξαγοράστηκε από την Apple

shazam-apple

Η Apple είναι ο νέος ιδιοκτήτης της δημοφιλούς εφαρμογής Shazam, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας την περασμένη Παρασκευή.

Στην επίσημη δήλωσή της η Apple αναφέρει μεταξύ άλλων για το πόσο ενθουσιασμένη είναι για το ότι η ομάδα που βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη του Shazam αλλά και η ίδια η εφαρμογή, αποτελούν πλέον κομμάτι της. Προσθέτει ακόμα ότι «από την εκκίνηση του App Store και μετά, βρίσκεται σταθερά στις πρώτες θέσεις των δημοφιλέστερων εφαρμογών του iOS.

Η υπηρεσία Apple Music και το Shazam είναι δύο υπηρεσίες που αλληλοσυμπληρώνει η μία την άλλη, ενώ μοιράζονται το πάθος της ανακάλυψης νέας μουσικής προσφέροντας την ίδια στιγμή μοναδικές μουσικές εμπειρίες στους χρήστες».

Το ποσό που κατέβαλλε η Apple για την εφαρμογή δεν έγινε γνωστό αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες της Παρασκευής, αυτό κυμαίνεται στα 400 εκατομμύρια δολάρια. Η ιστοσελίδα TechCrunch αναφέρει ακόμα ότι έντονο ενδιαφέρον επέδειξε και το Spotify, με την Apple να είναι τελικά η εταιρεία που έκοψε το νήμα.

Η τεχνολογία του Shazam, επιτρέπει την εύρεση ενός τραγουδιού, απλά με την ηχογράφηση ελάχιστων δευτερολέπτων του χρησιμοποιώντας απλά το μικρόφωνο του smartphone. Τη συναντάμε ακόμα στην έξυπνη ψηφιακή βοηθό Siri και όχι μόνο.

Το τελευταίο διάστημα, το Shazam προχώρησε στην παρουσίαση εργαλείων αναγνώρισης οπτικών αντικειμένων, κάτι που φαίνεται να ενδιαφέρει εξίσου την Apple με βάση και τα σχέδια επαυξημένης πραγματικότητας της εταιρείας για το μέλλον.

via

Προσθέστε ένα σχόλιο