Δείτε αν ο υπολογιστής σας είναι ευάλωτος στις ευπάθειες Meltdown και Spectre

meltdown-spectre

Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε τώρα, δεν είναι αν υπολογιστής σας είναι ευάλωτος στα CPU exploits Spectre και Meltdown -επειδή είναι- αλλά αν στο σύστημα σας έχουν εγκατασταθεί τα απαραίτητα patches και fixes που κλείνουν τα κενά ασφαλείας και διορθώνουν τα προβλήματα.

Η αναζήτηση της σχετικής πληροφορίας δεν είναι απλή υπόθεση. Θα χρειαστεί να ψάξετε τα αρχεία καταγραφής των ενημερώσεων λογισμικού, να τα διασταυρώσετε με τα κατάλληλα αναγνωριστικά και τους κωδικούς από τη Γνωσιακή Βάση της Microsoft κ.ά.

Τώρα όμως υπάρχει το κατάλληλο εργαλείο που είναι σε θέση να ανιχνεύσει αν ο υπολογιστής σας είναι ευάλωτος στα Meltdown και Spectre.

InSpectre

Πρόκειται για ένα μικρό πρόγραμμα μόλις 122KB της Gibson Research, το InSpectre, που δεν απαιτεί εγκατάσταση και μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα μπορεί και απεικονίζει τη κατάσταση ασφαλείας του υπολογιστή σας με σαφείς και ευανάγνωστες πληροφορίες. Οι πληροφoρίες, εφόσον κάνετε scroll down μπορεί να είναι ιδιαίτερα λεπτομερείς.

Αν και το πρόγραμμα βρίσκεται στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης του είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό. Ο developer πάντως του προγράμματος προειδοποιεί τους χρήστες να μην κατεβάσουν το πρόγραμμα από ιστοσελίδες τρίτων αφού ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα ή να έχει μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό.

via

Προσθέστε ένα σχόλιο