Ανακοινώθηκε το Microsoft Surface Go με κόστος 399 δολάρια

Microsofts-Surface-Go

Μπορεί να μη δούμε τελικά φέτος το Project Andromeda, όμως η ομάδα του Surface μόλις ανακοίνωσε το νέο μέλος στην οικογένεια των 2σε1 φορητών υπολογιστών της, το Surface Go.

Όπως γνωρίζαμε και από τις διαρροές που είχαν προηγηθεί, το Surface Go είναι ο πιο οικονομικός υπολογιστής που έχει παρουσιάσει ποτέ η Microsoft, βάζοντας στόχο τόσο το φθηνό iPad αλλά και τα Chromebooks που σαρώνουν στα αμερικανικά σχολεία. Διαθέτει τον ίδιο σχεδιασμό με την Pro σειρά και την ίδια αναλογία διαστάσεων 3:2 που συναντάμε σε όλα τα μοντέλα όμως είναι μικρότερο σε μέγεθος κάνοντάς το ακόμα πιο εύκολο στη μεταφορά.

Το πάχος του δε ξεπερνά τα 8.3 χιλιοστά, ενσωματώνει το ξεχωριστό kickstand ενώ το βάρος χωρίς το πληκτρολόγιο είναι στα 520 γραμμάρια.

Microsofts-Surface-Go

Ο λόγος για τις μικρότερες διαστάσεις είναι η οθόνη των 10 ιντσών (έναντι 12′ στο Pro μοντέλο), τεχνολογίας PixelSense και με ανάλυση 1800×1200. Στις διαθέσιμες θύρες περιλαμβάνεται το Surface Connector για σύνδεση στο ειδικό dock της Microsoft αλλά και μια θύρα usb-c 3.1 για σύνδεση με αντίστοιχα περιφερειακά αλλά και τη φόρτιση ολόκληρης της συσκευής.

Σε ότι αφορά την αυτονομία, αυτή σύμφωνα με τη Microsoft φτάνει τις 9 ώρες.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά που έχει επιλέξει η εταιρεία για το εσωτερικό του Surface Go βλέπουμε την 7η γενιά του επεξεργαστή Pentium Gold 4415Y της Intel που χαρίζει μεσαίες επιδόσεις. Η Microsoft θα κυκλοφορήσει 2 εκδόσεις, η πρώτη με 4GB μνήμη και 64GB αποθηκευτικό χώρο ενώ η δεύτερη έρχεται με 8GB μνήμη και 256GB αποθηκευτικό χώρο.

Τρέχει Windows 10 S με δυνατότητα δωρεάν αναβάθμισης σε Windows 10 και είναι συμβατό με το Surface Pen αλλά και τα ειδικά πληκτρολόγια/καλύμματα που θα κυκλοφορήσουν και γι’ αυτό το μοντέλο με κόστος $99. Η τιμή του Surface Go με τα 4GB μνήμη έχει οριστεί στα $399 όπως αναφέραμε ενώ το μοντέλο με 8GB μνήμη και 256GB αποθηκευτικό χώρο, θα κοστίζει $549. Μέσα στη χρονιά θα πρέπει να περιμένουμε και μοντέλο που θα υποστηρίζει σύνδεση με LTE δίκτυα.

Microsofts-Surface-Go-colors

Το Surface Go θα κυκλοφορήσει από τις 2 Αυγούστου σε 26 συνολικά χώρες μεταξύ των οποίων και αρκετές ευρωπαϊκές, ενώ οι προπαραγγελίες θα ενεργοποιηθούν σήμερα μέσα από τις κατά τόπου ιστοσελίδες του Microsoft Store.

via

Προσθέστε ένα σχόλιο