Ανακοινώθηκαν επίσημα τα iPhone Xs και iPhone Xs Max

Όπως αναμενόταν, η Apple ανακοίνωσε τρεις νέες συσκευές iPhone: τα iPhone XS και iPhone XS Max που ακολουθούν τη σχεδιαστική γλώσσα που η Apple μας σύστησε με το περσινό iPhone X, και το φθηνότερο από τα τρία iPhone Xr.

Όλες οι συσκευές ακολουθούν «dual-glass design» έχοντας μεταλλικό πλαίσιο και ανθεκτικό γυαλί να προστατεύει τόσο την οθόνη όσο και την «πλάτη» τους. Στο iPhone Xr χρησιμοποιείται αλουμινένιο πλαίσιο πάντως, όταν στις άλλες δύο συσκευές χρησιμοποιείται ανοξείδωτο ατσάλι για πρόσθετη αντοχή και ανθεκτικότητα.

Η γυάλινη προστασία στην πλάτη επίσης δεν εμποδίζει την λειτουργία της ασύρματης φόρτισης, που υποστηρίζεται από τις δύο συσκευές iPhone Xs και Xs Max, που επιπλέον είναι και water- και dust-resistant (IP68-rated, αντέχουν σε βάθος δύο μέτρων για 30 λεπτά περίπου).

Ένας από τους λόγους που τα iPhone XS και iPhone XS Max είναι ακριβότερα από το «Χr» είναι ότι διαθέτουν οθόνες Super Retina τεχνολογίας OLED που παρέχουν υποστήριξη HDR. Ένας ακόμη είναι ότι σε σχέση με το μοντέλο με την οθόνη τεχνολογίας LCD IPS είναι ότι διαθέτουν διπλή κύρια κάμερα.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο iPhone XS διαθέτει οθόνη τεχνολογίας OLED με διαγώνιο 5,8 ιντσών που υποστηρίζει ανάλυση 2436 x 1125 pixels (458ppi) και το μεγαλύτερων διαστάσεων iPhone XS Max διαθέτει οθόνη, επίσης τεχνολογίας OLED, με διαγώνιο 6,5 ιντσών ανάλυσης 2688 x 1242 pixels (458ppi).

Και στις δύο περιπτώσεις, η οθόνη τεχνολογίας OLED προσφέρει εξαιρετική χρωματική πιστότητα και πραγματικά μαύρα, υψηλή φωτεινότητα και κορυφαία αντίθεση. Επιπλέον είναι Dolby Vision και HDR10-rated. Οι δύο συσκευές επίσης προσφέρουν στερεοφωνικό ήχο.

Και οι δύο συσκευές βασίζονται στο πλέον προηγμένο 64-bit SoC (System-on-Chip) της Apple, το A12 Bionic που κατασκευάζεται στα 7nm και διαθέτει εξαπύρηνο επεξεργαστή αρχιτεκτονικής Fusion και τετραπύρηνη GPU που είναι 50% ταχύτερη και συνδυάζεται με 4GB RAM και 64GB, 256GB ή 512GB –μη επεκτάσιμου- αποθηκευτικού χώρου.

Στο εσωτερικό επίσης του SoC βρίσκεται και μία μονάδα που η Apple ονομάζει Neural Engine με οκτώ πυρήνες. Φυσικά, και οι δύο νέες συσκευές της Apple υποστηρίζουν WiFi 802.11b/g/n/ac με MIMO, Bluetooth 5.0, NFC, GPS και δίκτυα LTE (Gigabit-grade LTE).

Οι συσκευές επίσης, που εφοδιάζονται και με δυνατότητες Dual SIM (Dual SIM, Dual Standby) χρησιμοποιώντας μία φυσική SIM σε συνδυασμό με μία ηλεκτρονική SIM (eSIM). Στην Κίνα ωστόσο οι συσκευές θα προσφέρονται και με δύο υποδοχές για φυσικές κάρτες SIM, παρόλο που την ίδια ανάγκη έχουν χρήστες σε όλες τις χώρες.

Όσον αφορά στην εμπρόσθια κάμερα TrueDepth, παραμένει όμοιας τεχνολογίας σε σχέση με το παρελθόν, και ενεργοποιεί την λειτουργία αναγνώρισης προσώπου Face ID της εταιρείας. O BSI αισθητήρας στα 7,0 Megapixels διαθέτει μεγάλα εικονοστοιχεία και είναι τοποθετημένος πίσω από ένα σύστημα φακών f:/2.2.

Η κάμερα προσφέρει υποστήριξη σε Portrait mode, σε Portrait Lighting, σε Burst mode με τον χρήση να έχει στη διάθεση του αυτόματη σταθεροποίηση εικόνας και δυνατότητα λήψης βίντεο ανάλυσης 1080p.

Η διπλή κύρια κάμερα, τόσο στο iPhone Xs όσο και στο iPhone Xs Max βασίζεται σε δύο αισθητήρες των 12 Megapixels που συνοδεύονται από το γνωστό Quad-LED True Tone φλας και βρίσκονται πίσω από ένα ευρυγώνιο σύστημα φακών έξι οπτικών στοιχείων f:/1.8 και ένα σύστημα τηλεφακού f:/2.4 προσφέροντας οπτικό ζουμ αλλά και ψηφιακό ζουμ έως και 10x. Προσφέρεται οπτική σταθεροποίηση εικόνας και στις δύο κάμερες που προστατεύονται από κρύσταλλο ζαφείρι.

Όσον αφορά στις δυνατότητές τους, ο χρήστης μπορεί να τραβήξει πανοράματα έως και 63MP, φωτογραφίες χρησιμοποιώντας τις λειτουργίες Portrait και Portrait Lighting καθώς και να τραβήξει βίντεο ανάλυσης 1080p στα 30fps ή 60fps (ή και slow-motion στην ίδια ανάλυση με 120fps ή 240fps) καθώς και ανάλυσης 4K στα 24fps, στα 30fps και στα 60fps.

Ειδικά το Portrait Mode που βλέπουμε στο iPhone Xs Max μπορεί με τη διπλή κάμερα να μετρήσει το βάθος και να προσομοιώσει το βάθος πεδίου κατά την λήψη πορτρέτων. Η ακρίβεια του συστήματος φαίνεται να έχει βελτιωθεί αρκετά από πέρυσι και υπάρχει επιπλέον μια ρύθμιση που σας επιτρέπει να ορίσετε το ακριβές ποσό βάθους πεδίου που θέλετε και μάλιστα μετά τη λήψη της φωτογραφίας.

Οι δύο συσκευές της Apple που τρέχουν την πλέον προηγμένη έκδοση του iOS 12, θα κυκλοφορήσουν σε Space Gray, Silver και Gold. Το iPhone Xs με 64GB αποθηκευτικού χώρου στοιχίζει $999 ενώ το αντίστοιχης χωρητικότητας iPhone Xs Max στοιχίζει $1099.

Στην Ελλάδα και τα δύο μοντέλα θα κάνουν την εμφάνισή τους στις 28 Σεπτεμβρίου.

Οι τιμές που θα ισχύσουν στην Ελλάδα είναι:

  • iPhone Xs 64GB – 1229€
  • iPhone Xs 256GB – 1429€
  • iPhone Xs 512GB – 1679€
  • iPhone Xs Max 64GB – 1339€
  • iPhone Xs Max 256GB – 1539€
  • iPhone Xs Max 512GB – 1789€

via

Προσθέστε ένα σχόλιο