Ανακοινώθηκε το νέο MacBook Air από 100% ανακυκλωμένο αλουμίνιο

MacBook-Air-Keyboard-and-Ports

Η Apple παρουσίασε το νέο επανασχεδιασμένο MacBook Air, το οποίο ακολουθεί τα βασικά στοιχεία της σχεδιαστικής γλώσσας της Apple, και είναι κατασκευασμένο σχεδόν εξολοκλήρου από αλουμίνιο (100% ανακυκλωμένο αλουμίνιο μάλιστα, για να αποτελέσει το πιο «πράσινο» MacBook που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα).

Το νέο MacBook Air έχει βάρος μόλις 1,25 κιλά και διαθέτει εξαιρετικά λεπτό προφίλ (μόλις 15,6 χιλιοστών) ενώ καταλαμβάνει 17% λιγότερο όγκο σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Χάρη στα παραπάνω χαρακτηριστικά, η φορητότητα είναι ακόμα καλύτερη σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, αφού επιπλέον προσφέρει «All Day Battery Life».

MacBook-Pro-Vega-graphic

To νέο MacBook Air επίσης εξοπλίζεται με οθόνη Retina με διαγώνιο 13,3 ιντσών που περιβάλλεται από ελάχιστα περιθώρια και προσφέρει 48% περισσότερα χρώματα και τέσσερις φορές την ανάλυση του προηγούμενου μοντέλου (4 million pixels). Στο πάνω μέρος της διαθέτει επίσης Facetime HD Camera.

MacBook-Air-Keyboard

Εκτός από την οθόνη, η Apple παρουσίασε το 3ης γενιάς πληκτρολόγιο της με Butterfly μηχανισμό που είναι τέσσερις φορές σταθερότερο και αρκετά πιο «ήσυχο» αλλά και ένα νέο Force Touch Trackpad που προσφέρει 20% περισσότερη επιφάνεια σε σχέση με το προηγούμενο MacBook Air, είναι ικανότερο και ακόμα πιο «ήσυχο» στη λειτουργία του.

Όσον αφορά στο σύστημα ήχου, ο φορητός υπολογιστής της Apple διαθέτει στερεοφωνικά ηχεία που προσφέρουν 25% περισσότερη ένταση καθώς και three mic array. Από άποψη συνδεσιμότητας και επεκτασιμότητας, πέρα από WiFi802.11b/g/ac και Bluetooth 5.0, το νέο MacBook Air διαθέτει δύο υποδοχές Thunderbolt 3 για την φόρτιση του, την μεταφορά δεδομένων, τη σύνδεση με οθόνη 5K ή με εξωτερική GPU κ.ά.

MacBook-Air-Ports

Όσον αφορά στην ασφάλεια, το νέο MacBook Air διαθέτει Touch ID που προστατεύεται από κρύσταλλο ζαφείρι αλλά και ένα chip ασφαλείας (Security Processor) που ονομάζει T2 και το οποίο αναλαμβάνει να προστατεύσει τον χρήστη και τα δεδομένα του, τις συναλλαγές του κ.ά (AES-256 Crypto Engine, Secure Boot, SSD Controller, ISP κ.ά). Με το συγκεκριμένο chip ενεργοποιείται επίσης και το χαρακτηριστικό «Hey Siri».

Στο εσωτερικό του MacBook Air βρίσκεται 8ης γενιάς επεξεργαστής dual-core Intel Core i5 που μπορεί να συνδυαστεί με μνήμη έως και 16GB (2133MHz) και με SSD έως και 1,5TB που είναι 60% ταχύτερο σε σχέση με το παρελθόν.

MacBook-Air-family

To MacBook Air στην οικονομικότερη έκδοση του με 8GB RAM, επεξεργαστή Intel Core i5 (1,6GHz/ 3.6GHz) και 128GB SSD στοιχίζει 1199$.

via

Προσθέστε ένα σχόλιο