Τι είναι το Tor; Μάθετε τα πάντα για αυτό

tor

Το δίκτυο Tor φιλοξενεί onion sites. Το δίκτυο Tor είναι μια σειρά διασυνδεδεμένων κόμβων που επιτρέπουν ιδιωτική και ανώνυμη χρήση του διαδικτύου.

Το όνομά του προέρχεται από τα αρχικά του “The Onion Router,” ενώ οι ιστοσελίδες που φιλοξενούνται στην υπηρεσία έχουν το “.onion” σαν κατάληξη των domains.

Φυσικά δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις υπηρεσίες Tor ή στις ιστοσελίδες που φιλοξενεί χρησιμοποιώντας ένα κανονικό πρόγραμμα περιήγησης. Οι συγκεκριμένες ιστοσελίδες είναι μέρη του αόρατου τμήματος του διαδικτύου που είναι γνωστό και σαν Deep Web. Τα Darknets είναι τα τμήματα του Deep Web που ακούμε στις ειδήσεις.

Παρακάτω θα δούμε πως μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε ιστοσελίδες .onion και γιατί να το κάνετε;

Πώς αποκτάτε πρόσβαση σε σελίδα .onion;

tor-onion

Μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω του Tor και το πρόγραμμα περιήγησης Tor. Το πρόγραμμα περιήγησης Tor έχει τροποποιήσει τον περιηγητή Mozilla Firefox με πολλά ενσωματωμένα scripts και πρόσθετα για την προστασία του ιδιωτικού σας απορρήτου κατά την περιήγηση στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες.

Το πρόγραμμα περιήγησης Tor διαθέτει προεπιλεγμένες ρυθμίσεις για να συνδεθεί στο δίκτυο Tor και οι προγραμματιστές συμβουλεύουν να μην χρησιμοποιείτε ρυθμίσεις κάποιου συμβατού προγράμματος περιήγησης εκτός αν γνωρίζετε τι κάνετε. Πάρτε πολύ σοβαρά αυτό, το “ξέρετε τι κάνετε” γιατί λειτουργεί διαφορετικά από ένα κανονικό πρόγραμμα περιήγησης, και κάθε αλλαγή στις ρυθμίσεις θα μπορούσε να εκθέσει τα δεδομένα σας σε εξωτερικές πηγές.

Από την ιστοσελίδα Tor Project, κατεβάστε το πρόγραμμα περιήγησης Tor. Βρείτε τον zip, και αποσυμπιέστε τον φάκελο. Ανοίξτε το φάκελο Tor Browser και κάντε διπλό κλικ στο Start Tor Browser. Το πρόγραμμα περιήγησης θα ελέγξει αν υπάρχουν ενημερώσεις. Αν υπάρχουν αφήστε την εφαρμογή να αναβαθμιστεί.

Υπάρχουν και άλλα προγράμματα περιήγησης που εστιάζουν στην ιδιωτικότητα και την ανωνυμία. Επίσης, είναι ο Tor ό, τι χρειάζεστε, ή θα έκανε ένα βασικό VPN τη δουλειά;

Μια γρήγορη προειδοποίηση

Τα onion sites και γενικότερα το σκοτεινό διαδίκτυο, μπορούν να φιλοξενούν τρομακτικό περιεχόμενο. Στο Deep Web υπάρχουν ανεκτίμητες πληροφορίες που δεν θα βρείτε στον ιστό, αλλά ένα μεγάλο μέρος του Dark Net περιέχει επιβλαβές περιεχόμενο.

Φυσικά οι αρχές γνωρίζουν ήδη ότι υπάρχουν αυτές οι ιστοσελίδες και τις παρακολουθούν. Παρακάτω θα δούμε πως μπορείτε να βρείτε ιστοσελίδες που σας ενδιαφέρουν, αλλά διαβάστε προσεκτικά κάθε περιγραφή πριν κάνετε κλικ σε οποιονδήποτε link!

Πώς να βρείτε ενεργά .onion links

Το Google Search δεν θα σας βοηθήσει. Οι ανιχνευτές ιστού (spiders) είναι bots που αναζητούν συστηματικά ιστοσελίδες και ευρετηριάζουν το περιεχόμενο.

Το Deep Web διαθέτει παρόμοια ευρετηρίαση, αλλά δεν εμφανίζεται από ιστότοπους σαν την Google. Παρακάτω θα δούμε μερικές μηχανές αναζήτησης για Tor.

Θα πρέπει να αντιγράψετε και να επικολλήσετε τα παρακάτω links στο πρόγραμμα περιήγησης Tor και όχι στο κανονικό πρόγραμμα περιήγησής σας.

The Hidden Wiki
The-Hidden-Wiki-tor

Το Hidden Wiki είναι μια σελίδα για τους νέους επισκέπτες του σκοτεινού διαδικτύου. Η συνδεδεμένη είναι για το 2018. Οι παλαιότερες συνδέσεις του The Hidden Wiki υπάρχουν, αλλά περιέχουν αρκετές παλιές ιστοσελίδες και links που δεν λειτουργούν.

Deep Web Links – Dark Web Links
Deep-Web-Links-Dark-Web-Links-tor

Άλλη μια ιστοσελίδα που χρησιμοποιεί το όνομα “Hidden Wiki”, αλλά δεν είναι η “επίσημη” σελίδα. Ωστόσο, διαθέτει μια πολύ μεγάλη λίστα από onion sites. Δυστυχώς, είναι πολύ δύσκολο να επαληθευτεί πόσες από αυτές τις σελίδες εξακολουθούν να λειτουργούν. Η συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης διαθέτει από μια περιγραφή για το τι είναι κάθε ιστότοπος.

TORCH
torch-tor

Είναι μια γνωστή μηχανή αναζήτησης του Tor. Ωστόσο, δεν λειτουργεί σαν κανονική μηχανή αναζήτησης. Για παράδειγμα, η χρήση του TORCH για αναζήτηση του όρου “Facebook” δεν θα σας επιστρέψει το onion site του Facebook, αλλά μια μεγάλη λίστα δημοσιεύσεων σε ένα Ρώσικο hacking forum.

Not Evil
not-evil-tor

Αν το TORCH δεν σας βοηθήσει να βρείτε αυτό που θέλετε, δοκιμάστε το Not Evil. Το Νot Evil λειτουργεί περισσότερο σαν μια κανονική μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο και είναι ο διάδοχος του TorSearch (μια άλλη μηχανή αναζήτησης) και του Evil Wiki (μια άλλη σελίδα).
Για παράδειγμα μια αναζήτηση για “Facebook” θα επιστρέψει το επίσημο rFacebook onion site.

Daniel Onion Link List και Raspberry Pi Directory
Daniel-Onion-Link-List-tor

Η λίστα συνδέσμων κρεμμυδιού του Daniel είναι ένας κατάλογος που φιλοξενείται στο Raspberry Pi. Η λίστα είναι ένας κατάλογος που σας δίνει μια σύντομη περιγραφή της κάθε τοποθεσίας, τις τελευταίες εμφανίσεις και τις τελευταίες ημερομηνίες που δοκιμάστηκε η σελίδα, καθώς και το πότε εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο δίκτυο Tor.

Το Onion Link List του Daniel περιλαμβάνει κάθε τύπο σελίδων. Διαβάστε προσεκτικά τις περιγραφές πριν κάνετε click στα links.

Tor Sale Safe

Οι περισσότεροι χρήστες του darknet θα σας πουν το ίδιο πράγμα: μην πιστεύετε ό, τι βλέπετε. Υπάρχουν πάρα πολλοί μύθοι που περιβάλλουν το Darknet. Αυτό που βλέπετε μπορεί να μην είναι αληθινό, αλλά αν είναι δεν θέλετε να το ξέρετε.

Το δίκτυο Tor φιλοξενεί και κάποιες πραγματικά ενδιαφέρουσες και χρήσιμες τοποθεσίες.

via

Tags:

Προσθέστε ένα σχόλιο