Η Εθνική Βιβλιοθήκη διαθέτει Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο με δωρεάν δανεισμό 2.500 e-books

Ηλεκτρονικό-Αναγνωστήριο

Μια νέα ψηφιακή υπηρεσία από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος με την ονομασία “Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο”, ξεκινά πιλοτικά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δανειστούν εντελώς δωρεάν ελληνόγλωσσα ηλεκτρονικά βιβλία μίας συλλογής με έμφαση στους τομείς της λογοτεχνίας, της ιστορίας, των τεχνών, των επιστημών, αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος.

Στόχος σύμφωνα με την Εθνική Βιβλιοθήκη είναι να γνωρίσει το κοινό καλύτερα τα ηλεκτρονικά βιβλία και να εξοικειωθεί μ’ αυτά, αφού είναι κοινή παραδοχή ότι το ελληνικό κοινό στη συντριπτική του πλειοψηφία δεν έχει δείξει κάποια προτίμηση προς τη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Μέσω της υπηρεσίας, διαθέσιμα είναι περισσότερα από 2.500 βιβλία, προερχόμενα από 14 ελληνικούς εκδοτικούς οίκους όπως Λιβάνης, Διόπτρα, Βιβλιοπωλείο της Εστίας, Επίκεντρο κ.α.

Ηλεκτρονικό-Αναγνωστήριο-google

Για την εγγραφή στην υπηρεσία κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να δηλώσει το ΑΦΜ και τον αριθμό Α.Μ.Κ.Α του ενώ στη συνέχεια μπορεί να κατεβάσει έως 3 ηλεκτρονικά βιβλία στον υπολογιστή, το tablet ή το smartphone για 20 ημέρες το καθένα, με δικαίωμα ανανέωσης. Κάθε ηλεκτρονικό βιβλίο παρέχεται σε μορφή PDF, με προστασία Adobe DRM. Μόλις ολοκληρωθεί η επιτρεπόμενη περίοδος χρήσης το τεκμήριο αυτομάτως απενεργοποιείται από τη συσκευή του χρήστη και «επιστρέφεται» στη συλλογή του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου, ώστε να γίνει διαθέσιμο στους υπόλοιπους χρήστες.

Περισσότερες πληροφορίες για την υπηρεσία και διάφορες ερωταπαντήσεις, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

via

Προσθέστε ένα σχόλιο