Τι είναι το IMEI και πώς μας βοηθάει σε περίπτωση κλεμμένου smartphone

IMEI

Το IMEI ή αλλιώς (International Mobile Equipment Identity) είναι ένας μοναδικός αναγνωριστικός κωδικός για την αναγνώριση μιας συσκευής σε ένα mobile δίκτυο. Αποτελείται από 15 ψηφία και έχει αποδοθεί σε κάθε GSM phone.

Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιπτώσεις που η συσκευή σου έχει κλαπεί ή χαθεί. Όχι δεν θα την φέρει πίσω, αλλά θα διασφαλίσει ότι όποιος βρει ή κλέψει το smartphone σου δεν θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει.

Ο πάροχος, μπορεί να κάνει blacklist μια συσκευή βάσει του αριθμού IMEI και θα επικοινωνήσει με άλλους παρόχους για να κάνουν το ίδιο. Αυτό σημαίνει ότι το smartphone δεν θα μπορεί να κάνει κλήσεις ή να συνδεθεί στο δίκτυο ακόμη και αν αγοράσεις νέα κάρτα.

Το IMEI είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν έχεις αγοράσει ένα μεταχειρισμένο smartphone. Υπηρεσίες, όπως το CheckMend σου επιτρέπουν να τσεκάρεις αν η συσκευή έχει αναφερθεί ως κλεμμένη, ή έχει γίνει blacklisted. Επίσης περιλαμβάνει και άλλες πληροφορίες, όπως το brand, το μοντέλο, την χρονιά κυκλοφορίας, τα specifications. Μπορείς να τα τσεκάρεις αν επισκεφτείς το IMEI.info. Είναι δωρεάν.

Ο πιο εύκολος τρόπος για να το βρεις, είναι σε μια Android συσκευή να πληκτρολογήσεις το *#06#. Μπορείς επίσης να το τσεκάρεις στο About device > Status > IMEI information. Κάποια τηλέφωνα το έχουν σε αυτοκόλλητο στο πίσω μέρος ενώ σε άλλα κάτω από το αφαιρούμενο κάλυμμα.

Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να το γράψεις και να το έχεις αποθηκευμένο. Δεν ξέρεις που θα σου χρειαστεί.

via

Προσθέστε ένα σχόλιο