Φορτιστής smartphone συνέχεια στην πρίζα;

Σίγουρα θα έχεις στο σπίτι σου πολλούς φορτιστές τους οποίους χρησιμοποιείς για το smartphone σου, το tablet και το laptop σου. Και μπορεί πολλοί από εσάς να τους αφήνετε συνδεδεμένους στη πρίζα. Και αυτή ακριβώς η πρακτική εγείρει ορισμένα ερωτηματικά. Πόση ενέργεια χρησιμοποιούν; Θα πρέπει να τους αποσυνδέω; Είναι ασφαλείς;

Το ZDnet συγκεκριμένα αποφάσισε να κάνει κάποιες δοκιμές για να διαπιστώσει πόση ενέργεια καταναλώνει ένας φορτιστής όταν είναι συνδεδεμένος στην πρίζα. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο εκείνου του άρθρου, ένας γνήσιος φορτιστής iPhone καταναλώνει περίπου 130W το μήνα που αντιστοιχεί σε 1.5KW το χρόνο. Ελάχιστη ενέργεια θα συμφωνήσεις το χρόνο.

Ωστόσο όμως ας δούμε μερικά ακόμη χρήσιμα σημεία που πρέπει να λάβεις υπόψη:

  • Πόσους φορτιστές έχεις συνδεδεμένους; Έναν, πέντε;
  • Οι διαφορετικοί φορτιστές καταναλώνουν διαφορετικά ποσά ενέργειας. Όσο μεγαλύτερος είναι ένας φορτιστής, τόσο περισσότερη ενέργεια θα καταναλώνει.
  • Οι μη γνήσιοι φορτιστές, μπορούν να καταναλώσουν ακόμη περισσότερο. Και σίγουρα, πολλοί από εσάς δεν θα νιώθατε ασφαλείς να τους αφήνατε συνδεδεμένους όλη την ημέρα.
  • Σκέψου, ότι οι φορτιστές τείνουν να ζεσταίνονται και ιδιαίτερα αν είναι χωμένοι μέσα σε ρούχα ή βιβλία.
  • Τέλος σκέψου και το περιβάλλον. Φαντάσου την επίδραση από εκατομμύρια φορτιστές να παραμένουν συνδεδεμένοι στη πρίζα 24/7/365, κάτι που μεταφράζεται σε κατανάλωση εκατομμυρίων kilowatt κάθε χρόνο.

Με βάση όλα τα παραπάνω, καλύτερα να τους αποσυνδέεις όταν δεν τους χρειάζεσαι. Και πάντα να επιλέγεις τους γνήσιους.

via

Προσθέστε ένα σχόλιο