Η Nvidia GeForce RTX 2060 θα κυκλοφορήσει σε έξι παραλλαγές

NVIDIA-RTX-2060

Σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν από την Gigabyte, η Nvidia φαίνεται να σχεδιάζει την κυκλοφορία έξι παραλλαγών της GeForce RTX 2060.

Για την ώρα υπάρχουν δύο παράμετροι -που γνωρίζουμε- να διαφοροποιούν τις έξι παραλλαγές, το μέγεθος της μνήμης και ο τύπος της μνήμης. Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, η Nvidia θα κυκλοφορήσει τις κάρτες γραφικών με τρία μεγέθη μνήμης, 3GB, 4GB και 6GB και με δύο διαφορετικούς τύπους μνήμης, με τον τελευταίο τύπο GDDR6 και με τον παλαιότερο GDDR5. Τα μοντέλα με τον παλαιότερο τύπο μνήμης βεβαίως θα στοιχίζουν λιγότερο.

Δεν θα αποτελέσει πάντως έκπληξη, να υπάρχει διαφοροποίηση –πέρα από τους χρονισμούς στη μνήμη- και σε επίπεδο πυρήνα (γνωρίζουμε ήδη την ύπαρξη δύο τύπων της 12nm GPU με την ονομασία «TU106», τους «Α» και «non-A», δηλαδή TU106-400A και TU106-400 για παράδειγμα) με αποτέλεσμα να διπλασιάζονται οι παραλλαγές!

Με βάση τώρα τα παραπάνω «configurations», η Gigabyte προσανατολίζεται στην κυκλοφορία 39 διαφορετικών μοντέλων (SKUs) καρτών γραφικών, που θα διαφοροποιούνται στους χρονισμούς, στα συστήματα ψύξης ή ενδεχομένως ακόμα και σε επίπεδο PCB ή και στον εξοπλισμό. Λαμβάνοντας υπόψη και τους άλλους συνεργάτες AIB (Add-In Card) είναι πολύ πιθανό στην αγορά να διοχετευθούν περισσότερα από 300 μοντέλα καρτών γραφικών για να διαλέξουν οι χρήστες και gamers.

Οι νέες κάρτες γραφικών GeForce RTX 2060 αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά μέσα στον Ιανουάριο του 2019.

via

Tags:

Προσθέστε ένα σχόλιο