Τι είναι το night mode στο Android και πως το ενεργοποιούμε;

android-night-mode

Τι είναι αυτό το blue light filter στο Android; Γνωστό συχνά ως night mode, αυτή η συγκεκριμένη λειτουργία είναι διαθέσιμη σε πολλά Android smartphones. Σου επιτρέπει να ενεργοποιήσεις ένα φίλτρο στην οθόνη, το οποίο ελαχιστοποιεί την καταπόνηση των ματιών και μειώνει το μπλε φως που εκπέμπει η οθόνη του smartphone.

Όλο και περισσότεροι χρήστες καταπονούν τα μάτια τους εξαιτίας του χρόνου που ξοδεύουν μπροστά από μια οθόνη. Το Eye protection mode όπως το αποκαλεί η Huawei, είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να μειώσεις το μπλε φως που έχει αρνητικές επιδράσεις στον ύπνο, καθώς εμποδίζει την ανάπτυξη της μελατονίνης, μιας απαραίτητης ορμόνης για τον ύπνο.

Αναγνωρίζοντας την σημασία αυτού του mode, η Google αποφάσισε να το ενσωματώσει στις νεότερες εκδόσεις του Android, όπως το Android Oreo. Αλλά και στο Android 9 Pie το συναντούμε. Για να το ενεργοποιήσεις απλά πήγαινε στο Settings – Display- Night Light. Μπορείς επίσης να το ρυθμίσεις για να ενεργοποιείται αυτόματα σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές.

android-night-mode-interface

Άλλοι κατασκευαστές δεν είναι πρόθυμοι να περιμένουν μέχρι την επόμενη έκδοση του Android για να εισάγουν το Night mode ή το Blue Light Filter σε μερικά τηλέφωνα. Αυτό ακριβώς συμβαίνει στα Honor, Huawei, Asus, OnePlus, Samsung και σε πολλά άλλα smartphones. Απλά χρειάζεται να μεταβείς στα Settings μετά συνήθως στην Display.

Βέβαια υπάρχουν και εφαρμογές στο Google Play, όπως αυτή που κάνουν την ίδια δουλειά.

via

Προσθέστε ένα σχόλιο