Η Samsung παρουσίασε το αναδιπλούμενο Galaxy Fold

Samsung-Galaxy-Fold

H Samsung στην εκδήλωση Galaxy Unpacked έκανε την έκπληξη και παρουσίασε το Galaxy Fold, ένα smartphone με αναδιπλούμενη οθόνη κάνοντας λόγο για ένα «νέο ξεκίνημα» και αποδεικνύοντας, όπως είπε, «ότι η καινοτομία στα κινητά δεν έχει όρια».

Η εταιρεία έδωσε έμφαση στην ποιότητα απεικόνισης και στις μεγάλες δυνατότητες multi-tasking της πραγματικά εντυπωσιακής συσκευής της, δείχνοντας ότι ο χρήστης μπορεί με άνεση να εργαστεί ακόμα και με τρεις εφαρμογές ταυτόχρονα (3 app multi-tasking) χωρίς να χάσει την επαφή του με καμία από τις εφαρμογές που βρίσκονται στο προσκήνιο.

Η εταιρεία πραγματοποίησε επίδειξη δείχνοντας τις εφαρμογές YouTube, Chrome και WhatsApp να «τρέχουν» παράλληλα, η μία δίπλα στην άλλη. Η πρώτη φαινόταν να τρέχει σε μεγάλο παράθυρο, και οι άλλες δύο σε μικρότερα παράθυρα, αλλά ο χρήστης χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και με ένα απλό σύρσιμο, μπορούσε να τοποθετεί όποια εφαρμογή ήθελε στο «μεγάλο παράθυρο».

Samsung-Galaxy-Fold-screen

To Galaxy Fold διαθέτει δύο οθόνες, μία αναδιπλούμενη στο εσωτερικό που ονομάζεται Infinity Flex και έχει διαγώνιο 7,3 ιντσών ανάλυσης 1536 x 2152 pixels (420ppi), και μία δευτερεύουσα οθόνη στο εξωτερικό με διαγώνιο 4,6 ιντσών και ανάλυση 840 x 1960 pixels (21:9, 420ppi), που χρησιμεύει για τον χειρισμό της συσκευής χωρίς να είναι απαραίτητη η αναδίπλωση της συσκευής και επομένως της μεγαλύτερης οθόνης. Χάρη στην βοήθεια της Google, με το App Continuity, ο χρήστης είναι σε θέση να εναλλάσσεται μεταξύ των δύο οθονών στην ίδια εφαρμογή (η εταιρεία πραγματοποίησε επίδειξη του χαρακτηριστικού χρησιμοποιώντας τα apps Google Maps και Netflix).

Το πάχος της συσκευής είναι 6,9 χιλιοστά όταν είναι «ανοιχτό» ενώ όταν είναι διπλωμένο, εξαιτίας του προηγμένου συστήματος «μεντεσέ» φτάνει τα 17 χιλιοστά. Από άποψη hardware, το κορυφαίο smartphone της Samsung βασίζεται σε έναν άγνωστο για την ώρα επεξεργαστή που κατασκευάζεται στα 7nm σε συνδυασμό με 12GB RAM και 512GB αποθηκευτικού χώρου (χρησιμοποιείται ο προηγμένος τύπος μνήμης UFS 3.0 όταν τα περισσότερα κορυφαία κινητά σήμερα ακόμα χρησιμοποιούν UFS 2.1).

Samsung-Galaxy-Fold

Η συσκευή διαθέτει δύο μπαταρίες (μία σε κάθε τμήμα της συσκευής) συνολικής χωρητικότητας 4380mA.

Το Galaxy Fold διαθέτει συνολικά έξι κάμερες, στις «τρεις πλευρές» της συσκευής – μία εμπρός, τρεις πίσω όταν είναι διπλωμένο, καθώς και δύο ακόμα όταν είναι ανοιχτό σε «tablet mode». Έτσι, στο πίσω μέρος όταν είναι διπλωμένο υπάρχει μία τριπλή διάταξη που αποτελείται από μία υπερευρυγώνια κάμερα στα 16 Megapixels με σύστημα φακών f:/2.2 και 123-degree FoV, μία telephoto κάμερα 12 Megapixels (f:/2.4) με οπτική σταθεροποίηση εικόνας και μία ευρυγώνια κάμερα dual-pixel που βασίζεται σε αισθητήρα 12 Megapixels με οπτική σταθεροποίηση εικόνας και variable aperture μεταξύ f:/1.5 και f:/2.4.

Σε «tablet mode», όταν δηλαδή ο χρήστης έχει ανοίξει/ αναδιπλώσει τη συσκευή, υπάρχει μία διπλή διάταξη κάμερας, που αποτελείται από μία ευρυγώνια dual-pixel με σύστημα φακών με διάφραγμα f:/2.2 που βασίζεται σε αισθητήρα 10 Megapixels και μία κάμερα 8,0 Megapixels RGB depth sensing με f:/1.9. Τέλος, υπάρχει και μία εμπρόσθια dual-pixel κάμερα για όταν είναι διπλωμένη η συσκευή στα 10 Megapixels με σύστημα φακών με διάφραγμα f:/2.2.

Samsung-Galaxy-Fold-colors

Το νέο Galaxy Fold θα κυκλοφορήσει σε Cosmo Black, Space Silver, Martian Green και Astro Blue στις 26 Απριλίου στις ΗΠΑ και στις 3 Μαΐου στην Ευρώπη με τιμή 1980$.

via

Προσθέστε ένα σχόλιο