Το DrainerBot ίσως είναι η αιτία που το android smartphone σου σέρνεται

android-robot-drainerbot

Ένας μεγάλος αριθμός εφαρμογών στο Google Play Store με πάνω από 10 εκατομμύρια downloads ήταν σύμφωνα με πληροφορίες μέρος μιας ευρύτερης απάτης που αποκαλείται DrainerBot.

Σύμφωνα με το Ars Technica, που επικαλείται τον senior vice president and general manager Eric Roza της Oracle Data Cloud, τονίζει ότι αυτές οι εφαρμογές εξαντλούν γρήγορα τη μπαταρία και καταναλώνουν τα δεδομένα. Μερικές χαρακτηριστικές εφαρμογές είναι τα Perfect365, VertexClub, Draw Clash of Clans, Touch ‘n’ Beat – Cinema και Solitaire: 4 Seasons.

Μόλις εγκατασταθούν σε μια Android συσκευή, αυτές οι εφαρμογές τρέχουν διαφημίσεις στο background που ο χρήστης ποτέ δεν θα δει. Και αυτές οι διαφημίσεις όχι μόνο δημιουργούν έσοδα, αλλά καταναλώνουν και μεγάλη ποσότητα δεδομένων κινητής. Με όλα αυτά τα video ads να τρέχουν, η μπαταρία εξαντλείται πιο γρήγορα. Το Drainerbot, εκτός από γρήγορη εξάντληση και ένα τηλέφωνο που αργεί και ανεβάζει θερμοκρασία, άλλες ενδείξεις ότι μια συσκευή έχει ένα τέτοιο app είναι να καταναλώνει μεγάλη ποσότητα δεδομένων κινητής.

Αν μεταβείς στα Settings > Network and Internet > Data Usage > App Data Usage μπορείς να διαπιστώσεις και εσύ αν κάποια εφαρμογή καταναλώνει πολλά GB.

Ένα SDK από την εταιρεία TapCore, βοήθησε στην εξάπλωση των DrainerBots σύμφωνα με την Oracle. Η εταιρεία παρέχει λογισμικό που βοηθά τους developers να κερδίσουν χρήματα από πειρατικές εγκαταστάσεις του λογισμικού τους.

Η Google πρόσφατα αφαίρεσε όλες αυτές τις εφαρμογές εκτός από μια την Solitaire: 4 Seasons (Full), την οποία θα πρέπει να αποφεύγεις. Αν την έχεις εγκαταστήσει αφαίρεσέ την άμεσα.

via

Προσθέστε ένα σχόλιο