Η Ελλάδα έχει τα πιο ακριβά mobile δεδομένα στην Ευρώπη

mobile-data

Τα πιο ακριβά mobile δεδομένα στην Ευρώπη πληρώνουμε στην Ελλάδα σύμφωνα με έρευνα της Cable.co.uk. Ανάμεσα σε 230 χώρες παγκοσμίως η χώρα μας είναι η 7η ακριβότερη με 28,93 ευρώ ανά Gibagyte (GB) ενώ η Ινδία η είναι πιο φθηνή με μόλις 0,23 ευρώ το GB.

Συγκεντρώθηκαν και αναλύθηκαν τα στοιχεία από 6.313 προγράμματα κινητής τηλεφωνίας σε 230 χώρες το χρονικό διάστημα μεταξύ 23 Οκτωβρίου και 28 Νοεμβρίου 2018. Στη συνέχεια υπολογίστηκε το μέσο κόστος 1 GB και σχηματίστηκε ένας παγκόσμιος κατάλογος συγκεντρωτικών τιμών δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

Το κόστος ανά GB για την Ελλάδα προήλθε σύμφωνα με την έρευνα από τον μέσο όρο που έδωσαν 15 διαφορετικά προγράμματα κινητής τηλεφωνίας που μέτρησε η Cable.co.uk, από αυτά το πιο φθηνό GB για την χώρα μας είναι 2.1 ευρώ και το πιο ακριβό 94.5 ευρώ(!).

Το 2018 το 1GB κόστιζε κατά μέσο όρο 1,17 ευρώ στην Πολωνία, 6,14 ευρώ στη Γερμανία, 2,64 ευρώ στη Γαλλία και 5,88 ευρώ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο κόστος στην Ευρώπη με 29 ευρώ ανά GB, ενώ οι Ουκρανοί έχουν το χαμηλότερο πληρώνοντας μόλις 0,45 ευρώ ανά GB.

Παγκοσμίως φθηνότερη χώρα εμφανίζεται η Ινδία πληρώνοντας 0,23 ευρώ ανα GB, ενώ η Ζιμπάμπουε έχει τα πιο ακριβά δεδομένα κινητής τηλεφωνίας με το κόστος να ανέρχεται στα 66,39 ευρώ ανά GB.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία της έρευνας που δείχνουν ότι σε χώρες όπως οι Νήσοι Κόκος, Βόρεια Κορέα, Νήσοι Μάρσαλ, Σαιντ Πιέρ και Μικελόν, Νότιο Σουδάν, Τουβαλού, Βατικανό, Βενεζουέλα υπάρχει μόνο υποδομή μόνο για τηλεφωνικές κλήσεις και αποστολή/ λήψη SMS.

mobile-data-price-map-greece

Την έρευνα της Cable.co.uk μπορείτε να την βρείτε εδώ και να κατεβάσετε το αρχείο xls με όλα τα στοιχεία και για τις 230 χώρες από εδώ.

via