Αυτό είναι το iPhone 13

Apple-iphone-13-design

Στην ετήσια εκδήλωση για την παρουσίαση των νέων συσκευών iPhone, που φέτος είχε τον τίτλο «California Streaming», καθώς μεταδόθηκε σε ψηφιακή/ online μορφή, η Apple ανακοίνωσε τα iPhone 13 και iPhone 13 mini.

Εμφανισιακά λοιπόν, η νέα σειρά iPhone 13 δεν διαφέρει από την προηγούμενη γενιά, με τις περισσότερες σημαντικές αλλαγές να πραγματοποιούνται σε αθέατα σημεία στο εσωτερικό. Παρόλα αυτά, υπόσχονται ακόμα καλύτερη εμπειρία χρήσης, και όχι μόνο λόγω του ισχυρότερου επεξεργαστή A15 που βρίσκεται στο εσωτερικό τους.

Τα νέα iPhone 13 mini και iPhone 13 διατηρούν τα μεγέθη 5,4 ιντσών και 6,1 ιντσών στις οθόνες Super Retina XDR “Custom” OLED, ωστόσο τώρα, η εταιρεία έχει προσαρμόσει οθόνες OLED με τεχνολογία backplane LPTO (Low-Temperature Polycrystalline Oxide) που προέρχεται από το Apple Watch για να επιτρέψει τη λειτουργία «Always-On» χωρίς σημαντικές απώλειες στην αυτονομία τους. Παραμένει πάντως η απουσία υποστήριξης γρήγορου ρυθμού ανανέωσης.

Μάλιστα, για να αντισταθμίσει τις όποιες απώλειες, η εταιρεία φαίνεται να χρησιμοποίησε ελαφρώς μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρίες στις νέες της συσκευές. Η εγκοπή επίσης στις οθόνες (notch) για τους αισθητήρες/ κάμερες του Face ID είναι μικρότερη -και ελαφρώς τετραγωνισμένη- αλλά η διαφορά είναι σχετικά ανεπαίσθητη.

Apple-iphone-13-display

Οι κάμερες παραμένουν δύο σε αριθμό και διατηρούν την ανάλυση τους σε σχέση με τη προηγούμενη γενιά αν και τοποθετημένες πλέον διαγώνια. Έτσι, έχουμε δύο κάμερες 12MP, μία με ευρυγώνιο φακό και μία με υπερευρυγώνιο, με την τελευταία μάλιστα να έχει βελτιωθεί στα σημεία για να προσφέρει ακόμα καλύτερες φωτογραφίες, υποστηρίζοντας f/1.6 και OIS. Εντυπωσιακή πάντως είναι η λειτουργία Cinematic Video μέσω του οποίου μπορούμε κατά την εγγραφή βίντεο σε 4K ανάλυση Dolby Vision, να αλλάξουμε την εστίαση αλλά και το εφέ βάθους, κάτι που μπορεί μάλιστα να γίνει και στο post processing.

Όπως συμβαίνει και με τα επαγγελματικά μοντέλα «Pro», η Apple προσάρμοσε πέρα από τον ταχύτερο επεξεργαστή A15 Bionic με υψηλότερη συχνότητα λειτουργίας και ένα νέο modem (που σύμφωνα με φήμες προέρχεται από την Qualcomm) που επιτρέπει την αποστολή μηνυμάτων ή τις κλήσεις μέσω δορυφορικής σύνδεσης σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης και στην περίπτωση που δεν υπάρχει κάλυψη δικτύου 4G ή 5G. Επιστρέφοντας στο A15 Bionic SoC, η εταιρεία αναφέρει ότι είναι το «γρηγορότερο μεταξύ όλων των smartphones», με 50% καλύτερες επιδόσεις έναντι του ανταγωνισμού.

Apple-iphone-13-colors

Η μπαταρία του iPhone 13 mini αναμένεται να προσφέρει 1.5 ώρα μεγαλύτερη αυτονομία έναντι του προκατόχου του ενώ στην περίπτωση του iPhone 13, αυτή ανεβαίνει κατά 2.5 ώρες, κάτι που οφείλεται και στις 2 περιπτώσεις στο A15 Bionic των 5nm. Η τιμή του iPhone 13 mini έρχεται με διπλάσια αρχική χωρητικότητα στα 128GB και τιμή $699 ενώ το ίδιο ισχύει και για το iPhone 13 το οποίο κοστολογείται στα $799.

via

Προσθέστε ένα σχόλιο