Ανακοινώθηκαν τα iPhone 11 και iPhone 11 Pro με τριπλή κύρια κάμερα

iphone-11

Μαζί με τις κορυφαίες εκδόσεις «Pro», η Apple παρουσίασε και μία απλή έκδοση του iPhone 11 που αντικαθιστά το iPhone XR.

Οι βασικές διαφορές εντοπίζονται στην οθόνη, που είναι τεχνολογίας LCD IPS, και στον αριθμό των καμερών στο πίσω μέρος, που είναι δύο αντί για τρεις. Επιπλέον, πρόκειται για μία συσκευή που θα διατεθεί σε αρκετά περισσότερα χρώματα (έξι αποχρώσεις), αφού απευθύνεται περισσότερο στο νεανικό κοινό. Το νέο iPhone 11 διαθέτει παρόμοιας τεχνολογίας οθόνη με το «XR» την οποία μάθαμε ως Liquid Display. Πρόκειται για μία οθόνη που η Apple ονομάζει LCD TrueTone (LCD IPS) και έχει διαγώνιο 6,1 ιντσών και υποστηρίζει ανάλυση 1792 x 829 pixels (326ppi).

Η Apple συνεχίζει να υποστηρίζει ότι πρόκειται για την καλύτερη LCD IPS οθόνη στο είδος της, με εξαιρετική χρωματική απόδοση (καλύπτει πλήρως το χρωματικό πρότυπο DCI-P3), λόγο αντίθεσης 1400:1 και φωτεινότητα 625cd/m² για υψηλή απόδοση υπό το έντονο φως του ήλιου. Όπως και στην περίπτωση των εκδόσεων «Pro», έτσι και η οθόνη του iPhone 11 διαθέτει την γνωστή εγκοπή που φιλοξενεί όλους τους αισθητήρες μαζί με την TrueDepth κάμερα για την ενεργοποίηση του βελτιωμένου σε ταχύτητα και ευκολία χαρακτηριστικού Face ID.

Apple-iPhone-11-QuickTake

Και αφού φτάσαμε στις κάμερες, να αναφέρουμε ότι το νέο iPhone 11 διαθέτει μία επιπλέον κάμερα στο πίσω μέρος σε σχέση με το iPhone XR. Οι δύο κάμερες βασίζονται σε αισθητήρες 12 Megapixels, μία ευρυγώνια (26mm, f:/1.8, σύστημα φακών έξι στοιχείων και οπτική σταθεροποίηση εικόνας) και μία υπερ-ευρυγώνια (13mm, f:/2.4) με σύστημα φακών πέντε στοιχείων με FoV 120⁰. Φυσικά, η συσκευή υποστηρίζει λήψη βίντεο σε ανάλυση 4K στα 60fps αλλά και slow-motion video στα 24fps κ.ά. Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά είναι το «Night Mode» που ενεργοποιείται αυτόματα μόλις το iPhone 11 «αντιληφθεί» ότι οι συνθήκες στο περιβάλλον είναι αρκετά σκοτεινές.Το διπλό σύστημα καμερών του iPhone 11 υποστηρίζει ακόμα 2x οπτικό zoom.

iphone-11-colors-waterproof

Στο εσωτερικό του νέου iPhone 11 βρίσκουμε το νέο SoC της Apple, A13 Bionic που κατασκευάζεται σε κλίμακα 7nm και διαθέτει ένα νέο εξαπύρηνο επεξεργαστή, μία ταχύτατη GPU (την ισχυρότερη της αγοράς σε συσκευές του είδους για την Apple) σε συνδυασμό με μία νέα μονάδα νευρωνικής επεξεργασίας, την ταχύτερη πλατφόρμα μηχανικής εκμάθησης όπως λέει η Apple.

iphone-11-pro

Τα νέα iPhone 11 Pro και Pro Max διατηρούν τα βασικά στοιχεία του σχεδιασμού της προηγούμενης γενιάς –και επομένως τον «dual-glass» σχεδιασμό, το μεταλλικό πλαίσιο με το προσεγμένο φινίρισμα (ματ στη συγκεκριμένη περίπτωση) και τις πολλές καμπύλες- ωστόσο ξεχωρίζουν από το μεγάλο τετράγωνο πλαίσιο στο πίσω μέρος που φιλοξενεί τις τρεις κάμερες (μία επιπλέον σε σχέση με την προηγούμενη γενιά). Και σε αυτή την περίπτωση έχουμε να κάνουμε με dust, splash και water-resistant συσκευές αφού καλύπτουν τις προδιαγραφές IP68 (έως και δύο μέτρα βάθος για μισή ώρα).

Οι δύο νέες συσκευές της Apple διατηρούν τις ίδιες προδιαγραφές στις οθόνες, και έτσι το iPhone 11 Pro διαθέτει οθόνη «Super Retina XDR» τεχνολογίας OLED με διαγώνιο 5,8 ιντσών που υποστηρίζει ανάλυση 2436 x 1125 pixels (458ppi) ενώ το iPhone 11 Pro Max διαθέτει παρόμοιας τεχνολογίας οθόνη αλλά με διαγώνιο 6,5 ιντσών και ανάλυσης 2688 x 1242 pixels (και στις δύο περιπτώσεις έχουμε πυκνότητα pixel per inch στα 458). Επιπλέον, έχουμε να κάνουμε με HDR10 και Dolby Vision-rated οθόνες που επιδεικνύουν λόγο αντίθεσης 2000000:1 και φωτεινότητα 1200cd/m² και επιδεικνύουν υψηλή χρωματική πιστότητα αφού καλύπτουν την χρωματική παλέτα DCI-P3.

Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν την κλασική πια εγκοπή στην οθόνη αφού εκεί φιλοξενούνται όλοι οι απαραίτητοι αισθητήρες και η True Depth κάμερα (12 Megapixels, f:/2.2 με δυνατότητα Portrait Mode και προηγμένο bokeh) για την ενεργοποίηση του ασφαλούς ξεκλειδώματος των συσκευών Face ID, το οποίο έρχεται σημαντικά βελτιωμένο από άποψη ευκολίας και ταχύτητας (λειτουργεί υπό αρκετά μεγαλύτερη γωνία, ώστε η συσκευή να ξεκλειδώνει σχεδόν άμεσα μόλις την σηκώσει για να την φέρει στο πρόσωπο του ο χρήστης).

iphone-11-pro-camera

Στο πίσω μέρος, έχουμε τρεις κάμερες, που όλες τους βασίζονται σε αισθητήρες των 12 Megapixels. Οι δύο από αυτές είναι ουσιαστικά ίδιες με τις κάμερες των περσινών συσκευών «XS» και επομένως έχουμε την βασική ευρυγώνια κάμερα με το διάφραγμα f:/1.8 σε συνδυασμό με την κάμερα με τον τηλεφακό (f:/2.4) που προσφέρει 2x οπτικό ζουμ και 10x ψηφιακό ζουμ. Η τρίτη κάμερα, κάτι που συναντούμε για πρώτη φορά σε iPhone, είναι υπερ-ευρυγώνια με FoV στις 120⁰ (13mm, f:/2.4). Όλες οι κάμερες (εκτός από την νέα υπερ-ευρυγώνια) διαθέτουν οπτική σταθεροποίηση εικόνας (OIS) και υποστηρίζεται Portrait Mode με προηγμένο bokeh και Depth Control όπως λέει η Apple ενώ συνοδεύονται από Quad-LED True Tone flash. Μία νέα σημαντική λειτουργία που ανακοίνωσε η Apple είναι το Deep Fusion, που λαμβάνει εννέα φωτογραφίες και από τις τρεις κάμερες, τις οποίες συνδυάζει για να προσφέρει μία υψηλής ποιότητας φωτογραφία. Υποστηρίζεται λήψη βίντεο 4K στα 60fps καθώς και super slow motion video στα 240fps με Cinematic video stabilization.

iphone-11-pro-night-mode

Τα νέα iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max ενσωματώνουν το νέο SoC, A13 Bionic. Το νέο SoC ενσωματώνει όχι μόνο τον ισχυρότερο επεξεργαστή στον κόσμο σύμφωνα με την Apple, αλλά και τον ταχύτερο επεξεργαστή γραφικών (GPU). Επιπλέον, ενσωματώνει μία προηγμένη μονάδα νευρωνικής επεξεργασίας, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με την Apple, το A13 Bionic να αποτελεί την καλύτερη πλατφόρμα μηχανικής εκμάθησης σε συσκευή του είδους. Χάρη σε βελτιώσεις που έχει πραγματοποιήσει η εταιρεία στην διαχείριση των πόρων και της ενέργειας, το iPhone 11 Pro προσφέρει έως και τέσσερις ώρες μεγαλύτερη αυτονομία σε σχέση με το iPhone XS και το iPhone 11 Pro Max έως και πέντε ώρες μεγαλύτερη αυτονομία σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Το iPhone 11 θα κυκλοφορήσει στο πρώτο κύμα χωρών στις 20 Σεπτεμβρίου με τιμή $699 ενώ στην Ελλάδα σύμφωνα με πληροφορίες θα έρθει μία εβδομάδα μετά, στις 27 Σεπτεμβρίου. Τα νέα iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max θα κυκλοφορήσουν με τιμές που θα ξεκινούν από τα $999 και $1099 αντίστοιχα. Οι συσκευές θα κυκλοφορήσουν στις 20 Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες αλλά στην χώρα μας θα κυκλοφορήσουν στις 27 Σεπτεμβρίου (δεύτερο κύμα).

via