Τα Windows 10X έχουν διαφορετικό μενού Έναρξης και εγκαταλείπουν τα Live Tiles

Microsoft-Windows-10X

Η αλήθεια είναι πως τα Windows 10X θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως λογισμικό με αρκετό bloatware, δηλαδή με εφαρμογές που δεν χρειάζεσαι.

Πλέον, η Microsoft προσπαθεί να δημιουργήσει μια πιο light έκδοση των Windows και προβαίνει στην επίσημη ανακοίνωση των Windows 10X. Το πιο εντυπωσιακό πράγμα αρχικά, είναι ότι θα τρέχουν επίσημα τα desktop apps, σαν αυτά που έχουμε στα Windows 10 και όχι απλά εφαρμογές από το Windows Store.

Προορίζονται ίσως αποκλειστικά να χρησιμοποιηθούν σε dual screen συσκευές και σε αναδιπλούμενες συσκευές που έρχονται στο μέλλον, συμπεριλαμβανομένων των Surface Neo συσκευών που μόλις ανακοινώθηκαν. Επιτέλους εγκαταλείπουν τα ενοχλητικά tiles, από τις ημέρες των Windows Phones.

Microsoft-Windows-10X-tablet

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιήθηκαν στα Windows Phone 8 για πρώτη φορά, ενώ τα πρόσθεσε και στα Windows 8 για να ενθαρρύνει τους developers να δημιουργήσουν εφαρμογές που θα μπορούσαν να δείξουν σύντομα τις πληροφορίες τους στο χρήστη. Αλλά κάτι τέτοιο δεν μεταφράζονταν στην καλύτερη εμπειρία για τους χρήστες και εξάλλου δεν υποστήριζαν όλα τα apps τα Live tiles.

Σε γενικές γραμμές, είναι μια νέα εποχή για την Microsoft και το μέλλον φαντάζει άκρως ενδιαφέρον όσον αφορά τις συσκευές που έρχονται.

via