Αναβάθμιση σε Android 10 για τα Huawei P30 Pro και Mate 20 Pro στην Ελλάδα

huawei-p30-pro-android-10

Πριν μερικές ημέρες, ξεκίνησε η διανομή της σταθερής έκδοσης του EMUI 10 για τις συσκευές Mate 20 Pro και Huawei P30 Pro στη Κινέζικη αγορά, και τώρα μαθαίνουμε ότι η αναβάθμιση έφτασε και στην Ευρώπη.

Η αναβάθμιση, που έχει ξεκινήσει σταδιακά και αναμένεται να επεκταθεί σε περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες στις ερχόμενες εβδομάδες έχει την ονομασία EMUI 10.0.0.154 και EMUI 10.0.0.168 (Android 10) και έχει μέγεθος 4.5GB και 4,47GB αντίστοιχα για τις συσκευές Mate 20 Pro και P30 Pro.

Μάλιστα η αναβάθμιση είναι διαθέσιμη και για τους χρήστες των παραπάνω συσκευών και στην Ελλάδα, αν και όχι μέσω OTA μέχρι στιγμής όπως επιβεβαιώσαμε, αλλά μέσω της επιλογής “Ενημέρωση λογισμικού” στην εφαρμογή HiCare που βρίσκεται προεγκατεστημένη.

huawei-p30-pro-android-10-greek-update
Αναβάθμιση σε Huawei P20 Pro και P30 Pro

Η αναβάθμιση φέρνει όλα τα οφέλη του Android 10, όπως βελτιωμένη ταχύτητα, dark mode σε όλα τα μενού, καλύτερες ειδοποιήσεις με λιγότερες ενοχλήσεις αλλά και ένα κεντρικό σύστημα χειρισμού της συσκευής με gestures, το οποίο πλέον είναι το προκαθορισμένο για την πλατφόρμα της Google αντικαθιστώντας τα εικονικά πλήκτρα του Home/Back/Multitasking.

Η νέα έκδοση του γραφικού περιβάλλοντος EMUI της Huawei φέρνει με τη σειρά της σημαντικές αλλαγές στο σχεδιασμό αρκετών σημείων της πλατφόρμας όπως εικονίδια με έντονα στρογγυλοποιημένες γωνίες, νέα animations και καλύτερες επιδόσεις εξαιτίας του GPU Turbo 3.0 αλλά και του συστήματος αρχείων EROFS.

via