Η Amazon δημιουργεί τοποθεσία για το AWS Cloudfront Edge στην Ελλάδα

Amazon-AWS-Cloudfront-Edge

Υψηλόβαθμα στελέχη της Amazon συναντήθηκαν πρόσφατα με εκπροσώπους της Ελληνικής κυβέρνησης με αφορμή μία πολύ σημαντική επένδυση της Amazon Web Services στην χώρα μας ενώ υπεγράφη και Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Στις αρχές Ιανουαρίου φέτος, η Amazon Web Services, ανακοίνωσε τη δημιουργία πέντε τοποθεσιών Edge (Edge Locations) για το δίκτυο CloudFront της, σε πέντε νέες χώρες, στην Βουλγαρία, στην Ελλάδα, στην Ουγγαρία, στην Ρουμανία και στην Κένυα.

Το Amazon CloudFront είναι ένα δίκτυο παροχής περιεχομένου (Content Delivery Network) της Amazon Web Services. Τέτοια δίκτυα παρέχουν ένα παγκόσμιο κατανεμημένο δίκτυο από proxy servers που αποθηκεύουν προσωρινά περιεχόμενο, όπως web videos ή άλλα μεγάλου όγκου μέσα σε τοπικό επίπεδο για τους καταναλωτές ώστε να απολαμβάνουν υψηλή ταχύτητα πρόσβασης και λήψης περιεχομένου.

Η επένδυση της εταιρείας στην χώρα μας αφορά τη δημιουργία μίας τοποθεσίας Amazon CloudFront Edge στην Αθήνα, η οποία έχει ξεκινήσει ήδη τη λειτουργία της ενώνοντας την Ελλάδα και την νοτιοανατολική Ευρώπη στο παγκόσμιο δίκτυο της Amazon Web Services. Μέσω της συγκεκριμένης επένδυσης παρέχονται σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις οι υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας Amazon CloudFront, [email protected], AWS Shield και AWS WAF στην χώρα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, βελτιώνοντας περισσότερο από 50% για τους Έλληνες καταναλωτές την ασφαλή και γρήγορη πρόσβαση σε online υπηρεσίες και περιεχόμενο.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε: «Η επένδυση της Amazon Web Services στην Ελλάδα σηματοδοτεί την αυξανόμενη σημασία της χώρας ως περιφερειακού κόμβου στην παγκόσμια τεχνολογική αγορά. Η εμπιστοσύνη της εταιρείας υπογραμμίζει πως η Ελλάδα είναι ανοιχτή για νέες επενδύσεις στους τομείς της τεχνολογίας και των υποδομών καθώς και τη σημασία του υπολογιστικού νέφους (cloud computing) στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας».

Amazon-CloudFront-Network-Map

Από τη μεριά του ο Cameron Brooks, διευθυντής του Public Sector Europe της Amazon Web Services δήλωσε: «Για πολλά χρόνια είχαμε μια ισχυρή και συνεχώς αυξανόμενη κοινότητα πελατών στην Ελλάδα. Από startups μέχρι μεγάλες και εδραιωμένες εταιρείες αλλά και το δημόσιο τομέα, οι πελάτες μας χρησιμοποιούν τεχνολογίες μας ώστε να καινοτομούν για το συμφέρον των δικών τους πελατών. Ευχαριστούμε την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη για τη συνεργασία τους, κάνοντας το επόμενο βήμα για την ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας».

Ο υφυπουργός δήλωσε ότι η συγκεκριμένη επένδυση είναι πολύ σημαντική για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και πως στόχος είναι να ενταχθεί η τεχνολογία στην καθημερινότητα του πολίτη προκειμένου να γίνουν πιο εύκολες οι συναλλαγές του με το κράτος. «Θέλουμε προς όφελος όλων να φέρουμε το κράτος στα έξυπνα κινητά μας» είπε ο κ. Ζαριφόπουλος.

Στο Μνημόνιο Συνεργασίας περιλαμβάνονται και προγράμματα κατάρτισης στην Ελλάδα όσον αφορά το cloud computing ενώ οι δύο πλευρές «θα συνεργαστούν στους τομείς της ψηφιακής διακυβέρνησης, στις ψηφιακές δεξιότητες και στις ψηφιακές υποδομές και καινοτομίες με βασικό στόχο την υποστήριξη του ψηφιακού εκσυχρονισμού της χώρας.»

via

Tags:,