ΕΛΤΑ: Δεν θα ισχύσει τελικά το τέλος 15€ για αποστολές από Κίνα

ELTA

Οι πληροφορίες που υπήρχαν από την προηγούμενη Παρασκευή φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται μέσα από τη νέα επίσημη ανακοίνωση των ΕΛΤΑ, τα οποία δεν θα ενεργοποιήσουν το τέλος εκτελωνισμού αξίας 15€ για αποστολές από Κίνα με αξία μικρότερη των 22€ .

Όπως αναφέρει η νέα ανακοίνωση των ΕΛΤΑ που έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της υπηρεσίας αλλά και στο Facebook, «Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ανακοινώνουν ότι θα συνεχίσουν να μην επιβάλλουν καμία χρέωση στα αντικείμενα επιστολικού ταχυδρομείου που φέρουν αυτοκόλλητο µε πράσινο χρώμα «Τελωνειακώς Ελεύθερο» ή αποτύπωµα σφραγίδας τελωνείου µε την αντίστοιχη ένδειξη.

Η απόφαση ακολουθεί την πρόσφατη διευκρινιστική οδηγία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), προς τους Τελωνειακούς Υπαλλήλους του Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος» η οποία ρυθμίζει τη διαδικασία εκτελωνισμού των ταχυδρομικών αντικειμένων που εισέρχονται για έλεγχο και για τα οποία προκύπτει μηδενική χρέωση δασμών και φόρων (αξία αντικειμένων κάτω των 22€). Σε αυτή την περίπτωση, θα τους επικολλάται η διακριτική πράσινη ετικέτα με τη σήμανση «Τελωνειακώς Ελεύθερο» και θα εξέρχονται από το Τελωνείο.»

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα του τεράστιου κύματος διαμαρτυριών όχι μόνο μέσω διαδικτύου αλλά και καταγγελιών που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ άλλων και στην ΕΕΤΤ, με τη διοίκηση των ΕΛΤΑ να απευθύνεται την προηγούμενη εβδομάδα στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για το θέμα.

via